Bookchoice: de boeken in 2017

Elly's choice de boeken van 2017Als je een abonnement hebt bij Elly’s Choice, kreeg je elke maand tien ebooks. Dit waren een standaardpakket van vijf boeken en nog eens vijf boeken uit een pakket dat je vooraf eenmalig hebt gekozen. Vanaf februari 2017 wordt het echter anders: Elly’s Choice heet voortaan Bookchoice en nu krijg je acht boeken die ook als audioboek te downloaden zijn. Er zijn geen pakketten meer. Het zijn boeken van zowel bekende auteurs als van nieuw talent. Als je interesse hebt in een abonnement, ga je naar de website van Bookchoice.

De boeken van vorige jaren heb ik hier voor je bijgehouden:
2015
2016
2018
2019
2020
2021
2022
2023
De boeken van dit jaar vind je hier.

De volgende boeken zijn in 2017 aangeboden:

december 2017
november 2017
oktober 2017
september 2017
augustus 2017
juli 2017
juni 2017
mei 2017
april 2017
maart 2017
februari 2017
januari 2017

december 2017

november 2017

oktober 2017

september 2017

augustus 2017

juli 2017

juni 2017

mei 2017

april 2017

maart 2017

Februari 2017

Met ingang van februari 2017 gaat Elly’s Choice verder als Bookchoice en komen de pakketten te vervallen. Vanaf nu zijn er acht boeken, die niet alleen als ebook maar ook als audioboek te downloaden zijn.

Januari 2017 (Elly’s choice)

Standaardpakket

Pakket vrouw

 • Susan Smit – De eerste vrouw
 • Lucie Whitehouse – Een andere waarheid
 • Paula McLain – Rondom de zon
 • Gayle Forman – Laat me gaan
 • Colleen Hoover – Onvoorwaardelijk

Pakket man

 • Robbert Goddard – Tegen wil en dank
 • André van Kats – Boskamp: leven met Feyenoord
 • John van den Heuvel – Kogels voor de kroongetuige
 • Thijs Zonneveld – Thomas Dekker – mijn gevecht
 • Bram de Graaf – Spion van Oranje

Pakket literatuur

 • Nelleke Noordervliet – Vrij man
 • Julian Barnes – Alsof het voorbij is
 • Conny Braam – De woede van Abraham
 • Leonel Shriver – We moeten het even over Kevin hebben
 • H.M. van den Brink – Over het water

34 gedachten over “Bookchoice: de boeken in 2017”

 1. Aantal keren geprobeerd om een leuk boek te downloaden, lukte niet
  Na drie keer geprobeerd geen kans meer om het boek te kunnen krijgen!
  Jammer
  Bij andere boeken geprobeerd lukte ook niet, met Elly’s Choise geen problemen gehad.
  Als hier geen reactie/uitleg/verbetering op komt zal ik toch m’n lidmaatschap beëindigen.

  Beantwoorden
 2. Hallo allemaal,

  Ik ben ook niet zo blij met Elly’s keuze om naar bookchoice te gaan. Van de tien boeken die ik normaal kreeg, nam ik er maar hoogstens vijf of zes. Nu is de keuze nog nog meer beperkt. En de prijs gaat omhoog. Kom niet helemaal wijs uit de voorwaarden, maar het zou kunnen zijn dat we als lid moeten gaan bijbetalen! Zeker, de boeken blijven goedkoop, deze stunt echter niet. Ga toch even navragen hoe dat zit.
  Nellie

  Beantwoorden
 3. Ik vind het moeilijk welk pakket ik moet kiezen.
  Ik lees vooral literaire thrillers waarvan er veel zijn geschreven door vrouwen.
  Zelf ben ik een man, ik verwachte het mannen- of literatuur pakket te willen kiezen. Helaas zie ik thrillers die ik graag lees bij het vrouwen pakket staan.
  Oké, ik kan dus geen keuze maken. Gezien vrouw, man niks zegt over het type boek wat je graag leest lijkt mij de keuze vrouw, man, literatuur niet handig gekozen. Ik zou liever gehad hebben roman, thriller, literatuur of iets dergelijks.
  Misschien heeft iemand tips voor mij.

  Alvast bedankt,
  René

  Beantwoorden
 4. Ik vond de boeken van het Vrouw pakket niet echt leuk. Ik heb toen een mail gestuurd naar Elly en gevraagd of ik kon veranderen naar hetLiterair pakket. Ik was toen twee maand lid. Geen probleem. Het werd meteen omgezet. Dat vond ik echt een geweldige service!
  Ben super tevreden!

  Beantwoorden
 5. Voor mij was het abonnement op Elly’s Choice letterlijk een cadeautje. Ik koos voor het pakket vrouw.
  Naar mijn smaak zitten er teveel thrillers in het pakket. Dat is een genre wat ik zelden lees. Helaas zitten er ook vaak boeken bij die ik al gelezen heb, maar voor dat bedrag maak ik daar geen drama van. Eén tip: komt er een 1e boek van een reeks, maak dan niet de fout de rest te kopen. De kans is groot dat de rest ook volgt.
  De klantenservice van Elly is uitstekend. Ik heb ze zowel per e-mail als via Twitter benaderd en kreeg steeds vlot reactie waarmee ik iets kon.
  Los van het abonnement heeft Elly’s Choice ook nog een winkel waar ze boeken aanbieden. En voor zover ik dat kan beoordelen: scherp geprijst.
  Ik vind het jammer dat je je Elly-profiel niet kunt aanmelden bij LeesID. Je ereader synchroniseren is stukken makkelijker dan het omslachtige gesleep van pc naar device.
  Naar mijn idee val je je geen bult aan een abonnement bij Elly’s Choice. Ik ben benieuwd hoe Elly mij gaat benaderen tegen het einde van mijn jaar. Ik weet alleen niet of ik mijn abonnement ga verlengen. Mogelijk switch ik voor 1 jaar naar literatuur …

  Beantwoorden
 6. Ik wil even aan iedereen die Elly’s Choice nog niet kent laten weten. Elly is geweldig. Ik ben inmiddels een jaar lid en ik ben iedere maand weer enthousiast om de nieuwe boeken te bekijken. Het voelt steeds weer als een kadootje. Uiteraard is er niet tegenaan te lezen, 10 boeken per maand. Althans, niet door mij.
  Ik vind het heerlijk dat ik op ieder moment aan een nieuw boek kan beginnen en dat ik altijd meer dan voldoende keus heb. En wat denk je van de besparing. Ik kocht regelmatig een boek en dat doe ik nooit meer. Drie tientjes voor 120 prachtige boeken. Te gek toch!

  Beantwoorden
 7. Heb geprobeerd om mijn cadeaubon met unieke code voor 10 boeken te activeren, maar krijg melding dat het een ongeldige code is???? Vind ik niet leuk!!

  Beantwoorden
  • Hoi Mirjam, ik kan me voorstellen dat je dat vervelend vindt! Ik zou even een mailtje naar Elly’s Choice sturen. Hopelijk kunnen zij het voor je oplossen…

  • Hoi Ria, leuk dat je op mijn website was, maar waarom denk je dat ik Elly ben? Dit is Boeken-ID, een website met boekrecensies, nieuwe boeken en een blog.

  • Vraagje. Waarom staan bij de preview vanfebruari alleen de boeken van het standaardpakket? Ik vond het zo leuk om alle boeken te kunnen zien

  • Ik voel me behoorlijk bedonderd door Elly’s choice. Ik sloot een contract met ze af voor tien boeken per maand, betaalde keurig een jaar vooruit en ze verlagen nu mijn abonnement zomaar naar acht boeken per maand. Dat is 20% minder voor hetzelfde geld. Ik heb gevraagd om restitutie.

  • Hoi Roely, ik kan me voorstellen dat je hier niet blij mee bent. Zeker als je alleen boeken leest en niet luistert en ook geen belang hebt bij de boeken in andere talen die ze later gaan aanbieden, is dit een achteruitgang. Ik ben benieuwd wat de reactie van Elly op je verzoek om restitutie is…

  • Ben hier niet blij mee. Van 10 naar 8 boeken en de pakketten vervallen. Dit betekent dat je minder keus hebt en er waarschijnlijk minder boeken bijzitten die ik wil lezen. Ook denk ik dat er veel bestsellers bij zullen zitten en weinig oorspronkelijk Nederlandse literatuur. Ik vond deze maand het aanbod al veel minder. Als het zo blijft dan zeg ik mijn abonnement op.

  • Ik ben zo ongeveer de hele dag bezig om de boeken gedownload te krijgen. lukt niet.
   Ik nam in de zomer een abonnement voor 10 boeken per maand. Het valt me erg tegen dat er nu 8 boeken worden verstrekt. Aan audio boeken heb ik niets.
   Bovendien zou ik ook graag een keuze willen maken ook uit de andere pakketten.

  • Op 28 januari 2017 aanbieding ontvangen voor abonnement. Betaald en bevestiging ontvangen op emailadres. Sinds 1 februari 2017 blijkbaar heel iets anders geworden. Geen email ontvangen betreft wijzigen voorwaarden, eis restitutie. Dit is doelbewuste oplichting, krijgt nog wel een staartje.
   Agnes van der Molen

  • Hoe weten jullie dat deze wijzigingen zijn doorgevoerd? Ik ben lid en heb betaald met een pluim, maar heb geen mail gekregen. Als ik inlog krijg ik helemaal geen boeken voor februari te zien. Ook geen acht. Ik vind zo’n wijziging inderdaad ook oplichting en het feit dat je niets hoort is schandalig.

  • Ik vind het ook een achteruitgang dat er nu nog maar 8 boeken zijn en zeker dat je geen aanvullend pakket meer kunt kiezen. Ik heb mijn abonnement per direct opgezegd en krijg mijn teveel betaalde kosten teruggestort. Deden ze niet moeilijk over, opzeggen kan in dit geval (eenzijdige verslechtering van de voorwaarden) per direct.

Plaats een reactie