Een nieuw begin – Angelique Haak

Een nieuw begin van Angelique HaakJennifer Brugman is na een traumatische gebeurtenis klaar om opnieuw te beginnen. Dat gaat ze doen in haar geboortestad Rotterdam, waar ze haar oude werk als rechercheur weer oppakt. Ze wordt meteen in het diepe gegooid met het onderzoek naar de Mythologiemoordenaar. Het komt allemaal wel heel dichtbij als blijkt dat hij het ook op haar voorzien heeft. Haalt Jennifers verleden haar alsnog in? Een nieuw begin is het debuut van Angelique Haak en als je niet uitkijkt kost dit boek je zomaar je nachtrust!

Een nieuw begin in het kort

Twee jaar geleden is Jennifer iets vreselijks overkomen: ze is aangevallen door een gemaskerde man. Deze heeft zijn werk gelukkig niet af kunnen maken maar Jennifer is er behoorlijk door van slag geraakt. Nu is ze er aan toe haar werk als rechercheur weer te gaan doen. Dat doet ze dan wel in een andere plaats: ze verhuist van Groningen terug naar haar geboortestad Rotterdam. Daar wordt ze meteen opgenomen in het hechte groepje van haar nieuwe collega’s en moet ze gelijk de eerste dag op pad op jacht naar een moordenaar.

Deze moordenaar is geobsedeerd door de Griekse mythologie en dat is te zien in zijn werkwijze. Hij heeft het gemunt op getrouwde vrouwen die vreemdgaan. Nu voldoet Jennifer niet aan die omschrijving, maar al snel komt ze er wel achter dat hij ook achter haar aan zit. Ze vermoedt dat deze Mythologiemoordenaar dezelfde man is die haar twee jaar eerder in Groningen aanviel. Hij wil zijn klus afmaken.

Jennifer is jaren geleden plotseling uit Rotterdam vertrokken na de dood van haar ouders. Nu ze weer in Rotterdam woont, probeert ze het contact met haar zus Elize en met jeugdliefde Mike te herstellen. Met Elize is het niet goed gegaan de laatste jaren en het contact verloopt stroef. Tot Elize Jennifer een geheim uit het verleden vertelt. Met Mike klikt het wel meteen weer. Ook met zijn zus Amber, vroeger een vriendin van Jennifer, is het contact al snel weer als vanouds.

Hoe meer het team rechercheurs onderzoek doet naar de moordenaar, hoe meer ook Jennifer komt te weten. Meer en meer komt ze erachter hoe zeer ze bij de zaak betrokken is. Als ook haar zus slachtoffer wordt, weet ze zeker dat ze in gevaar is. Ze heeft een verdachte op het oog, maar kan hij wel de dader zijn? Ze zal er snel achter moeten komen, als ze de levens van potentiële nieuwe slachtoffers en van zichzelf wil redden.

Mijn mening over Een nieuw begin

Het is altijd fijn als de titel van een boek ook daadwerkelijk iets zegt over de inhoud. Nu kun je met ‘Een nieuw begin’ alle kanten op, maar op dit boek is het zeker van toepassing. Niet alleen Jennifer maakt een nieuw begin, ook haar zus Elize doet dat met hulp van Jennifer. En niet te vergeten Mike, die moeilijk over het vertrek van Jennifer heen kon komen en opnieuw begint nu Jennifer weer in zijn leven is.

Het gegeven dat een aanvaller zijn werk later af wil maken en dat een moordenaar het ook gemunt heeft op de rechercheur is op zich niet bijzonder, maar degene die in dit boek de dader is, is dat wel. En daarom ga ik je daar natuurlijk verder niets over vertellen, dat moet je zelf maar lezen. De dader komt overigens ook regelmatig aan het woord in het boek. Zo weet je wat hem drijft en begrijp je meer van het verhaal. Zijn ware motief blijft echter tot vlak voor het einde verborgen. Spannend!

Een nieuw begin leest lekker weg, er is niets aan te merken op de schrijfstijl. Je bekijkt de zaak vanuit verschillende personages zodat je deze allemaal leert kennen. Het is spannend en er gebeurt van alles. Goed voor vier sterren dus!

4 sterren

Meer informatie over Een nieuw begin

  • Uitgeverij: Crime Compagnie
  • Verschijningsdatum: augustus 2017
  • Aantal pagina’s: 350
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789461093080
  • ISBN (ebook): 9789461092885

Plaats een reactie