Tussen zussen – Cathy Kelly

Tussen zussen van Cathy KellyCassie en Coco zijn zussen. Ze zijn opgegroeid bij hun vader en oma. Hun moeder is dertig jaar geleden zomaar vertrokken en nooit meer teruggekomen. Hierdoor hebben beide zussen last van verlatingsangst. Nu hebben ze elkaar harder nodig dan ooit. Cassie heeft problemen met haar man, die wel erg vaak bij zijn moeder is. En Coco probeert alle ballen in de lucht te houden terwijl ze ook nog verdriet heeft om haar verbroken verloving, vier jaar eerder. Oma Pearl ziet het allemaal aan en heeft spijt, spijt van de keuzes die ze vroeger maakte. Tussen zussen van Cathy Kelly beschrijft de worsteling van twee zussen met het verleden en het heden.

Tussen zussen in het kort

Cassie en Coco zijn dertigers. Toen Cassie zeven was en Coco een jaar oud, heeft hun moeder hen verlaten. Ze hebben nooit meer iets van haar gehoord en dat heeft de zussen veel verdriet gedaan. Ze praten er nooit over, dat doet te veel pijn. De zussen zijn opgegroeid bij hun vader en hun oma, die als een moeder voor hen was.

Cassie is getrouwd en heeft twee dochters. Haar man, Shay, gaat regelmatig naar zijn moeder om te helpen met allerlei klusjes. Sinds zijn vader is overleden hoeft ze maar te bellen of hij rent er direct heen. En dat terwijl Cassie haar handen vol heeft aan haar werk, de kinderen en het huishouden. Tot de maat vol is en ze dit aan Shay laat merken ook.

Ondertussen werkt Coco in haar vintage kledingwinkel. Daarnaast krijgt ze de zorg voor de negenjarige dochter van een zieke vriendin. Dit zet haar aan het denken. Ze wilde nooit kinderen, niet na wat haar moeder haar heeft aangedaan. Maar met dit meisje heeft ze het wel heel erg leuk. En dan is er nog Red, vier jaar geleden haar verloofde, tot ze hem met een andere vrouw zag. Is ze wel helemaal over hem heen?

Cassie en Coco hebben elkaar harder nodig dan ooit maar ze hebben ook minder tijd voor elkaar dan ooit. Hun oma Pearl doet haar best ze zo veel mogelijk bij te staan. Ze heeft namelijk een geheim, iets wat ze gedaan heeft in het verleden en waar ze veel spijt van heeft. Dat zal ze nooit meer goed kunnen maken, maar ze kan wel proberen de schade zo veel mogelijk te beperken.

Dan komt er een onverwacht telefoontje…

Mijn mening over Tussen zussen

Tussen zussen is een lekker boek om te lezen als je niet te veel aan je hoofd wilt. Het kabbelt een beetje voort, het duurde een tijd voor ik doorhad waar het naar toe moest gaan. Het is dus niet erg duidelijk waar het boek nou echt over gaat. Behalve dan natuurlijk over het gemis van de moeder. Toen ik het boek eenmaal uit had, was het me wel duidelijk. Tijdens het lezen echter vroeg ik me af en toe af wat ik nu eigenlijk aan het lezen was.

Het verhaal bevat een flinke scheut romantiek en een vleugje spanning. Elk van de belangrijkste personen heeft wel iets met een geliefde, al dan niet een nieuwe. En of het allemaal goed komt met deze stellen zorgt voor de nodige spanning, zodat je toch door wilt lezen. Helemaal aan het einde komt er nog een onverwachte wending. Dus als je, net als ik, vindt dat er geen duidelijke lijn in het verhaal zit: even geduld, het komt vanzelf!

Er zijn best veel personages. Cassie heeft een heel huishouden om zich heen, Coco heeft vrienden en werknemers, Pearl heeft een grote vriendengroep en daarnaast zijn er nog wat bijfiguren. Na een tijdje begon ik wat moeite te krijgen om van alle namen te weten wie het ook al weer waren, maar meestal werd dat vrij snel wel weer duidelijk.

Het boek leest verder wel prettig, het kostte geen moeite om het uit te lezen. Omdat ik lang het gevoel had dat het verhaal nergens heen ging, geef ik het toch niet meer dan drie sterren.

3 sterren

Meer informatie over Tussen zussen

  • Oorspronkelijke titel: Between sisters
  • Uitgeverij: Boekerij
  • Verschijningsdatum: augustus 2017
  • Aantal pagina’s: 464
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789022580769
  • ISBN (ebook): 9789402309096

Plaats een reactie