Waar is ze? – Alex Marwood

Waar is ze? van Alex MarwoodDe driejarige Coco, helft van een tweeling, verdwijnt op een nacht spoorloos uit het vakantiehuis waar ze met haar familie is voor de vijftigste verjaardag van haar vader, Sean Jackson. Ze wordt nooit teruggevonden. Twaalf jaar later komt hetzelfde gezelschap dat er toen bij was, opnieuw bijeen. Nu voor de begrafenis van Coco’s vader. De spanning loopt op en het geheim dat ze zo lang met zich mee gedragen hebben, dreigt naar boven te komen. Tegen elke prijs moet voorkomen worden dat de waarheid bekend wordt. Waar is ze? van Alex Marwood neemt je mee in het gecompliceerde leven van Sean Jackson.

Waar is ze? in het kort

Het is 2004. Sean Jackson wordt vijftig en viert dat met zijn gezin en zijn vrienden en hun kinderen. Samen gaan ze een lang weekend naar een huis dat hij heeft gekocht en opgeknapt voor de verkoop. Ze nemen het er flink van, de drank vloeit rijkelijk en er wordt overdadig gegeten. Op de verjaardag zelf gaat het gezelschap uit eten. De kinderen blijven thuis, zij worden vroeg naar bed gestuurd. De volwassenen houden om de beurt een oogje in het zeil.

Na afloop van dit weekend komt de groep met één kind minder terug: de driejarige Coco, dochter van Sean en tweelingzusje van Ruby, is verdwenen. Er is uitgebreid gezocht, alle betrokkenen zijn verhoord maar het meisje is spoorloos.

Twaalf jaar later. Sean Jackson is ondertussen aan zijn vierde huwelijk bezig. Zijn tweede vrouw, moeder van Coco, woont met de overgebleven helft van de tweeling in relatieve rust op een afgelegen boerderij. Dan overlijdt Sean. Mila, een oudere dochter van Sean uit zijn eerste huwelijk, komt naar de boerderij om samen met Ruby naar de begrafenis te gaan.

In het huis van Seans laatste vrouw treffen de halfzussen het gezelschap van twaalf jaar geleden. De spanning tussen deze mensen is voelbaar. Er is een geheim, dat wordt Mila snel duidelijk. Wat dat precies is, wil niemand zeggen. De oude vrienden zijn bereid tegen elke prijs hun verleden begraven te houden.

Mijn mening over Waar is ze?

Waar is ze? wordt een psychologische thriller genoemd, maar echt spannend vind ik het niet. Vanaf het begin is al duidelijk dat er een jong meisje is verdwenen. Wat er precies gebeurd is, blijft echter tot vlak voor het einde onduidelijk. Omdat je dan al weet dat het kind weg is, is dat echter niet heel spannend meer.

Het verhaal speelt deels ten tijde van de verdwijning en deels rond de begrafenis. Eerst had ik niet helemaal door hoe dit werkte en was het wat verwarrend. Tot ik doorkreeg dat bij de hoofdstukken over het verleden steeds het jaartal en het personage van waaruit wordt verteld, werd vermeld terwijl bij de hoofdstukken in het heden er niets boven stond. Toen ik dat eenmaal doorhad, was het verhaal goed te volgen.

In het heden is alleen Mila aan het woord, in het verleden meerdere mensen. De informatie over wat er precies gebeurd is, wordt gedoseerd gegeven. De climax komt echt pas aan het einde. Je denkt eerder al dat je het weet, maar dan zal er nog een verrassende wending volgen. Dat zorgt dat je, ondanks dat het toch niet superspannend is, tot het einde geboeid blijft.

Conclusie: Waar is ze? is niet bijzonder spannend maar wel boeiend. Het nodigt uit tot het lezen van meer werk van Alex Marwood. Daarom verdient het vier sterren.

4 sterren

Meer informatie over Waar is ze?

  • Oorspronkelijke titel: The darkest secret
  • Uitgeverij: Boekerij
  • Verschijningsdatum: januari 2017
  • Aantal pagina’s: 400
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789022579206 (uitgave januari 2017), 9789022582145 (uitgave januari 2018)
  • ISBN (ebook): 9789402307764

Plaats een reactie