Ik zie je op het strand – Jill Mansell

Ik zie je op het strand van Jill MansellTijdens een vliegreis ontdekt Clemency dat ze naast de man van haar dromen zit. Deze Sam lijkt haar ook te zien zitten, maar eenmaal op het vliegveld verliest ze hem al snel uit het oog. Drie jaar later. Belle, de stiefzus van Clemency, keert terug naar hun geboorteplaats, met een nieuwe vlam. En jawel, het is Sam. Meteen laaien oude gevoelens weer op maar voor beiden is duidelijk dat ze hier niets mee kunnen doen. Een ingewikkelde tijd volgt, want hoe houden ze verborgen dat ze elkaar al kennen en wat ze voor elkaar voelen? Ik zie je op het strand is een chicklit vol liefde van Jill Mansell.

Ik zie je op het strand in het kort

Als Clemency op het nippertje haar vlucht heeft gehaald, valt ze op haar stoel neer naast een knappe man. Ze begint meteen tegen de man te praten, maar hij negeert haar. Uiteindelijk komt het toch tot een gesprek en blijkt dat ze een klik hebben. Eenmaal op de bestemming aangekomen, breekt deze Sam het contact toch af.

Drie jaar later komt de stiefzus van Clemency, Belle, terug naar hun geboorteplaats. Ze is helemaal gelukkig, want ze heeft de man van haar leven ontmoet. Natuurlijk is Clem blij voor haar, hoewel ze zelf nog steeds single is. Dan ontdekt ze wie die fantastische vriend van Belle is: het is Sam!

Natuurlijk herkennen ze elkaar meteen, maar ze zeggen niets. Clem heeft ooit een pact gesloten met haar zus: ze zullen van elkaars vriendjes afblijven. Er zit dus niets anders op voor Clem dan de lijdzaam toe te zien hoe Belle loopt te showen met haar geluk. Om Belle te laten zien dat Clem ook best gelukkig is, vraagt ze haar goede vriend Ronan om te doen alsof ze een relatie hebben. Hij stemt in, hoewel hij eigenlijk een oogje heeft op Kate. Die hem op haar beurt niet wil.

De situatie wordt steeds ingewikkelder. Gaat het iedereen lukken de ware voor zich te winnen zonder iemand anders pijn te doen?

Mijn mening over Ik zie je op het strand

Wat ik zo leuk vind aan chicklits? Dat je weet dat het goed zal komen, hoe hopeloos de situatie ook lijkt. De vraag is alleen, hoe? Zo ook in dit boek: het lijkt de mensen allemaal niet mee te zitten, maar gelukkig gebeurt er dan weer iets waardoor het toch allemaal weer omdraait.

In Ik zie je op het strand gebeurt heel veel. Naast het verhaal van Clemency, Belle en Sam is er het verhaal van Ronan en Kate en van de ouders van Ronan. Je hoeft je dus niet te vervelen tijdens het lezen!

Wat mij opviel in Ik zie je op het strand, is dat er regelmatig een gebeurtenis uit het verleden van een van de personages uitgelegd wordt. Dit gebeurt steeds in de vorm van een verhaal dat de persoon aan een ander vertelt. Op zich niet bijzonder, maar het viel me op dat het steeds zo werd gedaan terwijl er ook andere mogelijkheden zijn.

Het boek leest lekker weg, je vliegt er doorheen. Wat ook wel weer jammer is, want zo geniet je er korter van. Er gebeuren vooral leuke dingen in dit boek. Dit in tegenstelling tot andere boeken van Jill Mansell die ik heb gelezen. Daarin waren er ook vaak treurige gebeurtenissen die een belangrijke rol spelen. Ik heb ze niet gemist. Wat wel weer volop aanwezig is, is humor. Er valt genoeg te lachen. Daarom geef ik ook deze keer weer vier sterren!

4 sterren

Meer informatie over Ik zie je op het strand

  • Oorspronkelijke titel: Meet me at Beachcomber Bay
  • Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
  • Verschijningsdatum: mei 2017
  • Aantal pagina’s: 336
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789024567607
  • ISBN (ebook): 9789024575183

Plaats een reactie