Verwacht: Verzwegen – René Appel

Verzwegen van Rene AppelRené Appel en thrillers zijn samen een uitstekende combinatie. Hij won al twee keer de Gouden Strop, voor De derde persoon en Zinloos geweld, en heeft een hoeveelheid boeken verkocht waar veel andere schrijvers alleen maar van kunnen dromen. Onlangs las ik Schone handen. Niet zijn meest recente boek, maar wel een boek dat naar meer smaakt. Dit boek staat weer in de belangstelling omdat het eind 2015 als film in de bioscoop is verschenen. En ja, dan kan Elly’s Choice niet achterblijven en het boek zat dan ook afgelopen januari in het pakket. Ik heb het met plezier gelezen.

Voor wie meer wil, verschijnt in april 2016 de literaire thriller Verzwegen, Appels nieuwste boek. Net als in Schone handen staat in Verzwegen de confrontatie tussen een crimineel en een ‘gewone’ vrouw centraal. Dat levert ongetwijfeld weer veel spannende momenten op. Nu zijn die ‘gewone’ vrouwen ook weer niet zo gewoon in Appels boeken, dan zouden ze niet leuk zijn om over te lezen, natuurlijk.

Uitgeverij Ambo|Anthos zegt over Verzwegen:

Verzwegen is de nieuwe thriller van René Appel, de godfather van de Nederlandse thriller. René Appel behoort al ruim vijfentwintig jaar tot de top van de Nederlandse thrillerauteurs. In 2015 won hij de oeuvreprijs De Gouden Vleermuis van boekensite Hebban.nl. Zijn boeken werd talloze malen voor de Gouden Strop genomineerd en hij won de prijs tweemaal, met De derde persoon en Zinloos geweld. De thriller Schone handen werd onlangs zeer succesvol verfilmd.

Suzan vindt bij haar moeder berichten over een oude verkrachtingszaak en dat maakt het nodige bij haar los; gelukkig krijgt ze steun van haar man. Tenminste, dat denkt ze. Tbs’er Fred staat na een lange periode van opsluiting, zorg en begeleiding weer op eigen benen. Soms heeft hij een terugval, grijpt naar de fles en wordt agressief. En dan kruisen hun paden elkaar.

Verzwegen – René Appel

  • Uitgeverij: Ambo|Anthos
  • Verwachte verschijningsdatum: 22 april 2016
  • Aantal pagina’s: 272
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789026333729
  • ISBN (ebook): 9789026333736

Plaats een reactie