Vallen – Jackie van Laren

Vallen van Jackie van LarenAnne Miller werkt als journaliste voor een tijdschrift. Ze woont samen met een keurige man en leidt een beschaafd, rustig leven. Maar dan heeft ze een interview met de rockster Rory Maquary. Anne blijkt de aangewezen persoon te zijn om zijn driejarige zoontje te kalmeren bij een angstaanval. Rory vraagt haar dan meteen om mee te gaan op de wereldtournee van zijn band om voor zijn zoontje te zorgen. In ruil mag ze een exclusief artikel over de band schrijven. Anne zegt meteen ja. En dat heeft grote gevolgen. Vallen van Jackie van Laren is zowel ruig als lief.

Vallen in het kort

De jonge journaliste Anne Miller is dolblij als ze een interview mag doen met Rory – Roar – Maquary, de ruige leadzanger van rockband Road Rage. Tijdens het gesprek worden ze echter gestoord door de driejarige zoon van Rory, Rowland. Hij heeft een angstaanval en laat zich niet troosten. Tot hij bij Anne in de armen valt. Zij blijkt te beschikken over de gave om Rowland rustig te krijgen.

Omdat Rory zonder kindermeisje zit, de moeder is niet meer in beeld, vraagt Rory Anne mee te gaan op wereldtournee met de band. Zij moet dan voor Rowland zorgen en mag als tegenprestatie een uitgebreid artikel over de band en de tour schrijven. Anne zegt meteen ja, ondanks dat haar degelijke en stijve vriend Ian daar bezwaar tegen heeft.

Aanvankelijk voelt Anne zich een keurig buitenbeentje tussen de ruige rockers. Het is niet haar type mens. Ze zorgt zo goed mogelijk voor de jongen, let goed op wat er gebeurt voor haar artikel maar houdt zich verder afzijdig. Maar dan gebeurt het. Ondanks dat Rory het tegenovergestelde is van Ian en ook totaal niet voldoet aan wat Anne denkt dat ze zoekt in een man, wordt ze verliefd.

Anne wil eerst niet aan toegeven aan haar gevoelens, ze heeft toch al een vriend die veel beter bij haar past? En ook Rory is terughoudend. Ondanks alle misverstanden over en weer kan het niet anders dan dat het toch gebeurt: Anne en Rory vallen voor elkaar. Maar dan moet Anne terug naar Londen, waar Ian op haar wacht. Het onvermijdelijke zal nu moeten gebeuren: Anne moet kiezen. Kiest ze voor de degelijke Ian of voor de ongepolijste Rory?

Mijn mening over Vallen

Op zoek naar een romantisch verhaal met een ruig randje? Dan moet je Vallen lezen! Hoewel je natuurlijk van tevoren wel weet hoe het zal gaan aflopen, zitten er nog genoeg verrassende dingen in het boek om lekker door te blijven lezen. Daarbij is het ook toegankelijk geschreven, je wordt niet afgeleid door rare zinsconstructies of overdreven moeilijke woorden. Vallen leest lekker weg dus.

Je ziet de liefde tussen Anne en Rory langzaam groeien. Door dagboek-achtige fragmenten zie je het gevoel van Anne voor Rory ontwikkelen. Je ziet mooi hoe ze twijfelt over wat ze nu eigenlijk wil: lekker degelijk bij Ian blijven of kiezen voor de stoere Rory. Af en toe mag Rory even het woord nemen. Dan zie je zijn kant van het verhaal en dat laat je extra met Anne meeleven. Wat een misverstanden allemaal…

Dit boek voldoet aardig aan wat ik ervan had verwacht: een romantisch verhaal met een happy end dat speelt in een wereld die tot de verbeelding spreekt. Hoewel de verschillende bandleden allemaal ook nog een softe kant blijken te hebben naast hun stoere rockkant, hebben ze niet heel veel diepgang. Geeft niet! Niet in dit type boek. Ik geef Vallen vier sterren voor het plezier bij het lezen. O ja en nog een leuk detail… er is ook nog een vervolg, met de naam Opstaan!

4 sterren

Meer informatie over Vallen

  • Uitgeverij: Boekerij
  • Verschijningsdatum: juni 2016
  • Aantal pagina’s: 336
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789022581148
  • ISBN (ebook): 9789402306798

Plaats een reactie