Een leven na jou – Jojo Moyes

Een leven na jou van Jojo MoyesAnderhalf jaar na het overlijden van haar vriend Will heeft Louisa Clark haar leven nog niet op orde. Ze werkt in een Ierse pub en doet vrij weinig met haar leven. Ze is nog niet over Will heen. Door een vervelend ongeluk maakt ze kennis met Sam. Daarnaast ontmoet ze een onverwacht iemand uit Wills verleden. Deze twee personen zetten Louisa’s leven op zijn kop. Ze laten haar inzien wat belangrijk is in het leven en geven haar het duwtje dat nodig is om haar leven weer op te pakken. Een leven na jou is het vervolg op Voor jou van Jojo Moyes.

Een leven na jou in het kort

Na anderhalf jaar reizen en werken in een Ierse pub is Louisa Clark nog steeds niet over de zelfmoord van Will heen. Hoewel ze maar een half jaar met hem samen is geweest, heeft hij een grote invloed op haar leven gehad.

Na een ongeluk, ze valt van het dak van haar appartementengebouw, moet Louisa noodgedwongen terug naar haar ouders. Ze krijgt daar al snel het gevoel dat haar leven net zo nietszeggend is als voor ze Will leerde kennen. Daarom wil ze terug naar haar appartement in Londen. Daar sluit ze zich aan bij een praatgroep voor rouwverwerking.

Toevallig komt Louisa weer in contact met Sam, de man van de ambulance die haar geholpen heeft nadat ze van het dak gevallen was. Ze vindt hem leuk, maar zit met haar gedachten nog steeds bij Will. Dan staat er opeens een meisje voor de deur. Deze Lily is iemand uit het verleden van Will, waar Louisa nooit iets van geweten heeft. Ze schopt het leven van Louisa behoorlijk in de war.

Samen zorgen Lily en Sam ervoor dat Louisa haar leven dan toch volledig opnieuw kan gaan inrichten.

Mijn mening over Een leven na jou

Een leven na jou is een vervolg op Voor jou. Ik heb Voor jou niet gelezen. Hoewel uiteindelijk bleek dat Een leven na jou dan toch te volgen is, lijkt het me beter het eerste boek wel eerst te lezen. Vooral in het begin is af en toe wat voorkennis toch wel handig. Uiteindelijk komen de belangrijkste gebeurtenissen uit het eerste boek wel weer aan bod, maar ik vond toch de eerste hoofdstukken wel wat verwarrend.

Het verhaal is ontroerend en hier en daar ook wel spannend. Er gebeurt heel veel waardoor je door het boek heen vliegt. Je blijft maar lezen! En het einde is dan weer zo dat je eigenlijk meteen door wilt gaan met het vervolg, Voor mij. Maar dat verschijnt pas in februari 2018.

Bijna het hele boek wordt verteld door Louisa. Er is alleen één kort hoofdstuk dat door Lily wordt verteld. Dit is nodig om te begrijpen waarom ze doet wat ze doet. Het staat alleen wel een beetje vreemd dat alleen dit ene korte stukje vanuit een ander komt. Het had vast ook anders opgelost kunnen worden.

Al met al is dit boek me goed bevallen. Het leest lekker vlot en het verhaal is apart. Ik geef het vier sterren!

4 sterren

Meer informatie over Een leven na jou

  • Oorspronkelijke titel: After you
  • Uitgeverij: De Fontein Romans & Spanning
  • Verschijningsdatum: januari 2016
  • Aantal pagina’s: 400
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789026144677, 9789026145544
  • ISBN (ebook): 9789026139567

Plaats een reactie