Bij zonsondergang – Nora Roberts

Alice Bodine heeft genoeg van haar leven bij haar familie en besluit op de trouwdag van haar oudere zus van de familieranch weg te lopen. Drie jaar later mist ze haar familie en is ze op weg terug. Ze zal er echter niet aankomen. Tweeëntwintig jaar later. Er wordt een vrouw langs de kant van de weg gevonden. Het blijkt Alice te zijn. Ze wordt herenigd met haar familie. Maar komt ze ooit nog over de pijn heen van de jarenlange mishandeling en verkrachting en het verlies van een groot aantal kinderen? In Bij zonsondergang van Nora Roberts lees je het!

Bij zonsondergang in het kort

Alice Bodine is achttien als ze wegloopt van de ranch van haar familie in Montana. Ze is het leven daar en haar bazige oudere zus Maureen helemaal zat. Maar de vrijheid blijkt ook niet alles te zijn en zo is ze drie jaar later op weg naar huis. Daar komt ze echter niet aan: als ze er bijna is, wordt ze ontvoerd. Een leven van mishandeling, verkrachting en het baren van kinderen die vervolgens bij haar weggehaald worden, volgt.

Tweeëntwintig jaar later. Het leven op de ranch is doorgegaan hoewel Alice nog wel in de gedachten aanwezig is. De ranch is uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf met naast de ranch een resort. Bodine Longbow, de dochter van Maureen, leidt het resort. Ook Maureens moeder en grootmoeder wonen op het terrein en helpen waar ze kunnen. Het is een hechte familie.

Dan wordt een medewerkster vermoord. Haar auto wordt met pech langs de weg gevonden en zijzelf ligt er in de buurt. Niet veel later gebeurt iets vergelijkbaars met een jonge vrouw uit de buurt. En dan wordt er een nog levende vrouw langs de kant van de weg gevonden. Het blijkt Alice te zijn. Na vijfentwintig jaar is ze eindelijk terug.

Na haar jarenlange gevangenschap is Alice compleet gehersenspoeld. Langzaam moet ze het vertrouwen in de mensen om haar heen terugwinnen en ook moet ze haar geheugen terug zien te krijgen. De familie omringt haar met liefde en zorgen en zo begint Alice aan haar lange weg terug. Maar haar ontvoerder loopt nog vrij rond. De sheriff doet zijn uiterste best maar de zaak komt pas in een stroomversnelling als de jonge Bodine verdwijnt.

Mijn mening over Bij zonsondergang

Ze heeft zo veel boeken geschreven en ik had nooit iets van haar gelezen: het werd tijd dat ik eens het werk van Nora Roberts ging bekijken. Bij zonsondergang bleek een goede keuze. Het combineert spanning met heel veel liefde. Dus als je op zoek bent naar een thriller maar eigenlijk ook wel in bent voor een romantisch verhaal, dan zit je goed.

Het verhaal van Alice uit het verleden wordt verteld tussen het verhaal uit het heden door. Zo weet je als lezer wat er met haar is gebeurd terwijl haar familie nog in onzekerheid zit. Toch is het wel spannend, want het is niet duidelijk of de twee moorden op de jonge vrouwen door dezelfde persoon zijn gepleegd of dat dit er los van staat. Bovendien is het natuurlijk ook best interessant om te volgen hoe de liefde opbloeit voor alle drie de kinderen van Maureen.

Het grootste deel van de tijd is Bodine Longbow aan het woord. Daarnaast is er ook veel ruimte voor Alice. Het is steeds goed duidelijk vanuit wie verteld wordt. Dat vind ik wel zo prettig lezen. Het enige wat mij aan het boek stoorde, was het einde. Daar gebeurt iets, wat ik hier niet zal verklappen, dat vrij onverwacht komt. Het komt wat mij betreft wat uit de lucht vallen, ook terugkijkend zie ik niet hoe je dat had kunnen voorspellen. Nu hou ik wel van een verrassing maar het moet wel geloofwaardig zijn. En dat vond ik niet zo. Verder was het een mooi boek om te lezen: spannend en romantisch tegelijk, wat wil je nog meer?

4 sterren

Meer informatie over Bij zonsondergang

  • Oorspronkelijke titel: Come sundown
  • Uitgeverij: Boekerij
  • Verschijningsdatum: april 2017
  • Aantal pagina’s: 480
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789022576373
  • ISBN (ebook): 9789402308587

Plaats een reactie