Enkeltje Ierland – Charlotte de Monchy

Enkeltje Ierland van Charlotte de MonchyLisa is dierenarts en een tijdje geleden naar het dorpje Brentwood in Ierland vertrokken omdat ze daar haar droombaan kon krijgen. Ze heeft echter wel een probleem: hoe vindt ze in een dorp vol oudere boeren nu de man van haar leven? Ook William heeft een probleem. Hij erfde het landgoed van zijn ouders, maar een belangrijk deel van de erfenis krijgt hij pas als hij trouwt en laat zien een verantwoordelijk leven te kunnen leiden. Ook hij zoekt de ware. Je zou denken dat William en Lisa het ideale koppel zijn, ware het niet dat Lisa totaal niets van William moet hebben. Enkeltje Ierland van Charlotte de Monchy heeft alles wat een chicklit moet hebben en is een heerlijk boek om mee weg te dromen.

Enkeltje Ierland in het kort

Lisa Grootmeester heeft haar leven in Amsterdam achtergelaten om in Brentwood, Ierland als dierenarts te werken. Dit is haar droombaan, maar het zou mooi zijn als ze haar leven kon delen met een droomvent. Leuke, jonge, vrijgezelle mannen zijn echter schaars in Brentwood. Dan moet ze ook nog eens haar huisje verlaten, omdat Kathy, de dochter van de huisbaas, onverwacht bij haar man is weggegaan en woonruimte nodig heeft. Gelukkig vindt Lisa snel een leuke nieuwe woonplek en raakt ze bevriend met Kathy.

William McKinley heeft het landgoed van zijn ouders geërfd. Om de volledige erfenis te krijgen, moet hij laten zien dat hij de verantwoordelijkheid voor zijn bezit neemt en moet hij trouwen met een geschikte vrouw. Maar hoe vind je die in Brentwood? Lisa zou een goede kandidaat kunnen zijn. Helaas is zij totaal niet in hem geïnteresseerd.

Lisa heeft namelijk een en een bij elkaar opgeteld toen Kathy haar vertelde over haar jeugdliefde in Brentwood. Bovendien wil ze een man waarbij ze meteen weet dat het goed zit en William voldoet niet aan haar droombeeld.

William vraagt Lisa om te doen alsof zij zijn verloofde is, om het resterende deel van de erfenis te kunnen krijgen. Lisa stemt toe, maar met tegenzin. Wat de gevolgen uiteindelijk zijn, had ze niet kunnen voorzien. Maar of dat nu zo erg is?

Mijn mening over Enkeltje Ierland

Soms ben je gewoon toe aan een goede chicklit. Even een moment voor jezelf, weg van de dagelijkse beslommeringen. Dan is Enkeltje Ierland een uitstekend boek om te gaan lezen. In no time zit je zelf in Ierland. In de regen, dat wel. Maar het voelt bijna net zo goed als wanneer je zelf je hart achterna gegaan bent en doet wat ieder ander je afraadt.

Alle ingrediënten van een chicklit zijn aanwezig: een jonge vrouw die het op zakelijk gebied uitstekend doet maar alleen nog die ene man nodig heeft om haar leven perfect te maken. Een stel goede vriendinnen die de boel ofwel versnellen, ofwel juist ingewikkelder maken. Een paar mannen om uit te kiezen, waaronder Mister Right. Die natuurlijk onbereikbaar lijkt. Je weet van tevoren dat het goed zal komen, maar in Enkeltje Ierland duurde het toch even tot ik zeker was van de combinatie van mensen die bij elkaar zouden komen. Er waren wat dwaalsporen die het lezen er alleen maar leuker op maakten.

Op de schrijfstijl is niets aan te merken: het boek leest lekker vlot en is niet overdreven ingewikkeld geschreven. Je zit snel in het verhaal. Om de spanning nog wat op te voeren, begint het boek met een stukje uit het midden. Zo wordt alvast de suggestie gewekt dat er wat staat te gebeuren. En dat blijkt te kloppen. Kortom, ik werd in dit boek zeker niet teleurgesteld!

4 sterren

Meer informatie over Enkeltje Ierland

  • Uitgeverij: Boekerij
  • Verschijningsdatum: januari 2016
  • Aantal pagina’s: 336
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789022572504
  • ISBN (ebook): 9789402304947

Plaats een reactie