Tegen beter weten in – Jane Fallon

Tegen beter weten in van Jane FallonJen heeft voor zichzelf het perfecte leven gecreëerd. Ze heeft een lieve man, twee schatten van dochters en een niet al te veeleisende baan. Daarnaast is ze erg close met haar schoonfamilie en haar schoonzusje Poppy is zelfs haar beste vriendin. Ze is eigenlijk gewoon gelukkig. Tot ze op een dag op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats is. Ze ziet iets wat ze helemaal niet had willen zien. Met niemand kan ze erover praten, waardoor de spanning steeds verder oploopt. En dan ontploft ze. Kan Jen ooit nog terug naar haar eerder zo perfecte leventje? Tegen beter weten in van Jane Fallon is een roman over verwachtingen, liefde, vriendschap en trouw.

Tegen beter weten in in het kort

Jen is opgegroeid als enig kind van gescheiden ouders. Met haar vader heeft ze nauwelijks contact en met haar moeder loopt het ook niet soepel. Daarom was ze ook superblij dat Jason, de man waarop ze verliefd was geworden, een hele hechte familie bleek te hebben. En die familie nam haar op als een eigen dochter. Een van Jasons zusjes werd zelfs Jens beste vriendin.

Maar dan komt de dag waarop alles anders wordt. Tijdens een wandeling in haar lunchpauze ziet Jen haar schoonvader Charles aan de overkant van de straat. Met een vreemde vrouw. Een hele jonge vrouw. Uit de manier waarop ze met elkaar omgaan, concludeert Jen dat Charles vreemdgaat. Ze wilde dat ze dit niet gezien had, ze houdt zoveel van haar schoonfamilie dat ze niet kan hebben dat haar ideale plaatje verstoord wordt.

Jen worstelt met haar gevoel. Moet ze Charles confronteren met wat ze gezien heeft, moet ze Jason erover vertellen? Ze wil het leven van deze mensen niet kapot maken, dus ze houdt het voor zich. Maar de nieuwsgierigheid wint. Jen gaat op zoek naar de vrouw en komt dan tot een nog schokkendere ontdekking. Dit kan ze helemaal met niemand delen!

Het geheim drukt zwaar op Jens schouders. Ze wordt kribbig en haar huwelijk leidt eronder. Ze wil erover gaan praten maar het juiste moment komt maar niet. Het is dan ook bijna onvermijdelijk dat het er toch uitkomt, maar dan op een wel heel ongeschikt moment. Jens wereld stort in. Jason is furieus en ook de rest van de familie wil niets meer met Jen te maken hebben. Hoe moet het nu verder met haar leven?

Al deze rampspoed dwingt Jen na te denken over haar leven en haar huwelijk. Was ze wel echt gelukkig? Is de schoonfamilie wel de geweldige familie die ze er van gemaakt heeft? Ze komt tot verrassende inzichten.

Mijn mening over Tegen beter weten in

Toen ik in Tegen beter weten in begon, was het meteen duidelijk dat het in te delen is in de categorie chicklit. Het is luchtig geschreven en vooral in het begin loopt het over van de liefde en het geluk. En natuurlijk verandert er al snel iets waardoor de hoofdpersoon alles uit de kast moet halen om dat geluk terug te vinden.

Zoals ik al zei, is het boek luchtig geschreven. Er wordt niet moeilijk gedaan en regelmatig word je gewaarschuwd dat er iets aan zit te komen met een tekst als: ‘En het bleek dat ze niet lang hoefde te wachten tot ze daar achter kwam.’ Voor mij is dat typisch een manier van schrijven in boeken die licht en vrolijk zijn. Nu is Tegen beter weten in niet altijd even vrolijk, soms is het juist heel triest, maar in grote lijnen voldoet het daar wel aan.

Jen is de hoofdpersoon en dat is wel duidelijk ook. Niet alleen omdat zij het grootste deel van het verhaal vertelt, maar ook omdat zij eigenlijk de enige is die echt een karakter heeft. De anderen zijn meer personages bestaande uit één eigenschap, of een heel beperkt aantal.

Het einde van het boek is anders dan ik van tevoren had verwacht. Dat is best verrassend. Maar dat maakt het ook wel weer leuk. Niet alles is even voorspelbaar in dit boek. Om die reden en omdat het zo lekker wegleest, geef ik Tegen beter weten in vier sterren!

4 sterren

Meer informatie over Tegen beter weten in

  • Oorspronkelijke titel: Skeletons
  • Uitgeverij: De Fontein Romans & Spanning
  • Verschijningsdatum: augustus 2014
  • Aantal pagina’s: 320
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789032514303
  • ISBN (ebook): 9789032514310

Plaats een reactie