Roadtrip – Suzanne Vermeer

Roadtrip van Suzanne VermeerPaula en haar man Theo gaan eindelijk beginnen aan de rondreis door Amerika die ze al jaren wilden maken. De droomreis verandert echter in een nachtmerrie als Theo verdwijnt. Met hulp van een privédetective gaat Paula op onderzoek uit. Een foutje uit het verleden blijkt grote gevolgen te hebben gehad. Roadtrip van Suzanne Vermeer neemt je mee naar zonnig Amerika voor wat spannend vermaak.

Roadtrip in het kort

Paula Visser en haar man Theo hebben twee zoons en allebei een drukke baan. Ze zijn dan ook heel erg aan vakantie toe als ze met z’n tweeën naar Amerika vertrekken voor een roadtrip in het westen. Ze verblijven eerst een paar dagen in Las Vegas. Daar komt Paula erachter dat een fout die ze in het verleden maakte, haar nu nog achtervolgt. Ze probeert het te negeren, maar het zal nog erger worden.

Een paar dagen later zijn Paula en Theo met een camper onderweg. Ze hebben een woordenwisseling waarna Theo boos wegloopt. Hij komt niet meer terug. Paula zoekt de camping af en hoopt dat hij terugkomt. Als dat niet gebeurt, besluit ze naar de politie te gaan. Daar wordt alles echter alleen nog maar erger van.

Omdat de politie niet erg behulpzaam is, gaat Paula met hulp van een privédetective zelf op onderzoek uit. Al snel stuiten ze op verschillende verdachten. Hoewel de detective haar op het hart drukt niets zonder hem te doen, volgt ze toch alleen een spoor. Daarmee brengt ze zichzelf in gevaar, maar ontdekt ze wel iets waar ze anders nooit achter was gekomen.

Mijn mening

Naar mijn idee zijn de boeken van Suzanne Vermeer nogal wisselend van kwaliteit. Roadtrip behoort niet bij de beste boeken die ze schreef. Voordat ik in het boek begon, zag ik dat het eindigde met ‘Wordt vervolgd…’. Heel lang heb ik gedacht dat het verhaal in het boek ook echt niet af zou zijn, want het einde naderde snel zonder dat er een ontknoping in zicht leek te zijn.

Maar die ontknoping kwam toch. En die ging wel heel snel dus. Te snel naar mijn idee. Het ging wel heel gemakkelijk allemaal opeens. Tot ongeveer de laatste twintig bladzijden zat ik alleen maar te wachten tot het einde zou gaan beginnen maar dat gebeurde maar niet. Beetje saai. Alle spanning zat eigenlijk in de laatste pagina’s.

Het idee voor het verhaal spreekt me wel aan. Het is een groot raadsel waar Theo opeens is. En hij schijnt ook nog betrokken te zijn bij iets wat Paula totaal niet van hem verwacht had. Sommige personages zijn in mijn ogen echter wel heel erg verknipt. Die spelen geen heel grote rol in het verhaal maar ze zijn uiteindelijk wel belangrijk. Het maakt het einde een beetje vergezocht.

Er is al een vervolg op Roadtrip verschenen, Koraalrif. Ik denk niet dat ik dat ga lezen.

3 sterren

Meer informatie over Roadtrip

 • Uitgever: A.W. Bruna
 • Verschijningsdatum: april 2022
 • Aantal pagina’s: 320
 • Verkrijgbaar als: paperback, e-book, luisterboek
 • ISBN:
  • Paperback: 9789400514492
  • E-book: 9789044933727
  • Luisterboek: 9789046176177

Plaats een reactie