De beller op lijn vier – J.D. Barker

de beller op lijn vier van JD BarkerJordan Briggs heeft een populaire radioshow op de New Yorkse radio. In de show praat ze met luisteraars. Op een dag belt Bernie, die een spelletje wil doen. Jordan moet kiezen of ze de voorkeur geeft aan taxi’s of aan ubers. Als ze kiest voor taxi’s, ontploffen er even later zeven taxi’s rond de studio. Dit is het begin van nog veel meer gruwelijkheden. Hoe kan Jordan hem stoppen? De beller op lijn vier is een zeer gewelddadig boek van J.D. Barker.

De beller op lijn vier in het kort

Vijf miljoen New Yorkers luisteren dagelijks naar de radioshow van Jordan Briggs. Even zoveel mensen horen dan ook hoe Bernie Jordan in de uitzending vraagt of ze liever een taxi neemt of liever een uber. Als Jordan kiest voor de taxi, ontploffen er even later zeven taxi’s. Dit gebeurt allemaal rondom het gebouw waar de radiozender gevestigd is.

Bernie is echter nog niet klaar. Hij belt weer en laat weten wat hij aan het doen is. En dat is niet fijn: hij is mensen aan het vermoorden. Jordan moet hem, zeer tegen haar zin, aan de praat zien te houden zodat de politie hem kan vinden. Dat gaat echter niet zo soepel. Bernie is ze steeds een stap voor. Hij begaat de ene na de andere gruwelijke daad. Dan komt Jordan erachter waarom Bernie dit doet. Het heeft iets te maken met wat er in het verleden is gebeurd.

Bernie verplaatst zijn focus naar het gebouw van de radiozender. Half Amerika luistert mee. Terwijl de ene na de andere bom afgaat, moet Jordan Bernie zien te stoppen.

Mijn mening

In het begin van het boek vond ik de toon nogal agressief. Jordan leek wel continu boos en ook andere mensen waren er niet veel beter aan toe. Toen het geweld eenmaal begon, werd het niet veel beter. Eigenlijk is dit boek een grote opeenvolging van bommen en geschiet. Daar moet je van houden. Ik houd er niet van. Het is niet echt wat ik van een thriller verwacht. Het was gewoon veel te veel. Ik heb het boek wel uitgelezen, omdat ik wilde weten hoe het af zou lopen, maar het ging niet van harte. Deze schrijver sla ik voortaan over.

Over de schrijfstijl heb ik eigenlijk al gezegd wat ik erover te zeggen heb. Iedereen komt nogal boos en agressief over. Er zit weinig liefde in het verhaal. Nu is het natuurlijk een thriller, maar dat wil niet zeggen dat er af en toe iemand een beetje aardig voor een ander mag zijn. Dat gebeurt wat mij betreft te weinig zo.

Door alle gewelddadigheden kwam het er niet echt van om de personages diepgaand te leren kennen. Aan het einde van het boek wist ik eigenlijk nog steeds niets van Jordan. Hoe ziet ze er bijvoorbeeld uit? Geen idee. Dat vind ik jammer. Ook Cole, de rechercheur die het meest aanwezig is van alle politiemensen, blijft een beetje een vreemde.

Eerder las ik twee delen van de driedelige serie over Sam Porter van J.D. Barker. Toen gaf ik het na twee delen op. Ik zal voortaan beter naar mijn eigen mening moeten luisteren…

3 sterren

Meer informatie over De beller op lijn vier

 • Oorspronkelijke titel: A caller’s game
 • Uitgeverij: Boekerij
 • Verschijningsdatum: augustus 2021
 • Aantal pagina’s: 400
 • Verkrijgbaar als: paperback, e-book, luisterboek
 • ISBN:
  • Paperback: 9789022592816
  • E-book: 9789402316506
  • Luisterboek: 9789052863993

1 gedachte over “De beller op lijn vier – J.D. Barker”

Plaats een reactie