Karin Slaughter: de juiste volgorde

Karin Slaughter - Mooie meisjesKarin Slaughter is al jaren een van mijn favoriete schrijfsters. Ik weet niet meer precies wanneer ik voor het eerst een boek van haar las, maar het zal niet lang na het verschijnen van haar eerste boek, Nachtschade, in 2001 geweest zijn. Ik heb het altijd mooi gevonden dat ze precies elk jaar een boek publiceert. Zo weet je altijd dat als het weer zomer wordt, er een boek aan zit te komen. En de boeken zijn altijd spannend, op het onsmakelijke af wreed soms. Maar ook lief. Want vaak speelt de liefde ook een rol. De personages zijn immers net mensen: hoeveel gruwelijks er ook om hen heen gebeurt, ze worden gewoon verliefd op elkaar.

De reeksen van Karin Slaughter

Karin Slaughter schreef twee reeksen, de Grant County-reeks en de Atlanta-reeks, die zijn samengevloeid in de derde serie, de Georgia-reeks. In de Grant County-reeks speelt kinderarts en lijkschouwer Sara Linton een hoofdrol, samen met haar ex-man Jeffrey Tolliver. De Atlanta-reeks heeft politieman Will Trent als belangrijkste figuur. In de Georgia-reeks ontmoeten Sara Linton en Will Trent elkaar en gaan ze samenwerken.

Omdat er zich nogal wat ontwikkelingen voordoen in de privé-levens van de terugkerende karakters, is het het leukst de boeken op de juiste volgorde te lezen. Door elkaar kan ook wel, maar dan mis je toch af en toe wat achtergrondinformatie. Dit is de volgorde waarin de boeken per reeks zijn verschenen:

Grant County-reeks

 • Nachtschade (Blindsighted, 2001)
 • Zoenoffer (Kisscut, 2002)
 • Een lichte koude huivering (A faint cold fear, 2003)
 • Onzichtbaar (Indelible, 2004)
 • Trouweloos (Faithless, 2005)
 • Onaantastbaar (Skin privilege, 2007)

Atlanta-reeks

 • Triptiek (Triptych, 2006)
 • Versplinterd (Fractured, 2008)

Georgia-reeks

Laatste weduwe van Karin Slaughter

 • Genesis (Genesis, 2009)
 • Verbroken (Broken, 2010)
 • Gevallen (Fallen, 2011)
 • Genadeloos (Criminal, 2012)
 • Stille zonde (Unseen, 2013)
 • Verborgen (The kept woman, 2016)
 • Laatste weduwe (The last widow, 2019)
 • Verzwegen (The silent wife, 2020)

Losstaande boeken van Karin Slaughter

Karin Slaughter schreef ook boeken die niet in één van de reeksen thuishoren:
Gespleten van Karin Slaughter

Een boek kopen van Karin Slaughter? Klik hier om naar bol.com te gaan!

Naast deze boeken heeft Karin Slaughter een aantal korte verhalen geschreven, waaronder Schoon goud (2019), samen met Lee Child. Lee Child is de auteur van de serie over Jack Reacher. In Schoon goud gaan Will Trent en Jack Reacher de confrontatie met elkaar aan.

Nog meer weten over Karin Slaughter? Kijk dan ook eens op haar eigen website!

70 gedachten over “Karin Slaughter: de juiste volgorde”

 1. Ik heb alle boeken Onlangs in mijn bezit gekregen. De titel “Doorn in mijn vlees” mis ik nog. Deze bestaat zowel in boekvorm als in E-Boek. Hoe kom ik aan de boekvorm uitvoering. Wie kan mij hier over inlichten, waar deze te verkrijgen is.
  Graag reactie via E-Mail.
  Groet,
  Harm Heeres

  Beantwoorden
  • Goedemiddag Kelly,

   Ook ik ben op zoek naar de E-Book onzichtbaar, trouweloos en onaantastbaar. Ik ben alleen niet zo handig met Facebook. Kunnen wij op een andere manier contacten?

  • goede middag,

   ik was op zoek naar de juiste leesvolgorde van de karin slaughter boeken en kwam tot de ontdekking dat ik onderstaande nog niet heb, nl verborgen, laatste weduwe en verzwegen. zou het mogelijk zijn dat je me deze toe zou kunnen zenden?
   daarnaast heb ik deze titels gekregen;
   kwijt, vervloekt geluk, verbroken, onbegrepen en ongezien.

   zijn dit op zichzelf staande boeken?

 2. Beste, vraagje de boeken onzichtbaar-trouweloos-onaantastbaar vind ik nergens in e boek fomaat maar is wel een vervolg reeks. Kan iemand mij hierbij helpen? Xx grts els

  Beantwoorden
  • Hai Els,
   Ik kan je hierbij wel helpen, moet je mij even een berichtje sturen op facebook. Kelly Groothart.

   Liefs

 3. Ik ben net begonnen met de boeken van Karin slaughter. Kan ik meteen beginnen met de Georgia reeks of moet ik eerst die andere 2 gelezen hebben?? Groetjes

  Beantwoorden
  • Beste mensen,

   Mijn Ebook “gevallen” van Karin Slaughter opent niet meer. Wie weet waar ik deze nog kan bestellen?

   Groet, Sanne

  • Ik zou toch eerst ook die andere boeken lezen, heb je veel meer ondergrond en achtergrond. En ze zijn ook zeer spannend!

 4. Dag Paulien,
  Ik ben de boeken met Will Trent gaan herlezen op volgorde, maar is jou geen fout in de verhaallijn opgevallen? In Triptiek lijkt Faith Mitchell Will al goed te kennen terwijl ze in Versplinterd voor het eerst met hem moet werken. Ik heb wel 10 keer gekeken of ik het verkeerd had gelezen (de volgorde) maar de schrijfster heeft zelf die fout gemaakt. Het is haar absoluut vergeven hoor, de boeken blijven gewoon steengoed.
  Groet, Sandra

  Beantwoorden
  • Rectificatie 🙁 Ik heb Genesis en Triptiek door elkaar gehaald. Ik heb de 4 boeken pas gekocht, weer, en was al in Genesis begonnen voordat ik de volgorde ging opzoeken. Die had ik nl als eerst gekocht. Nadat ik de volgorde wist heb ik de andere 3 gekocht, en Genesis, die ik nog niet uit had, weggelegd. Mijn fout, excuses daarvoor.

  • Ah gelukkig maar… Het kwam me al niet bekend voor, maar ja ik heb de boeken al een tijd geleden en met een jaar ertussen gelezen.

  • durf te vragen ? wie zou mij kunnen helpen aan het e book een lichte koude huivering van karin slaughter ?

 5. Ik ben nu bij het vierde deel aangekomen van de Sara Linton reeks. Ik wil ze graag helemaal op volgorde lezen maar het vierde deel, onzichtbaar, is vrijwel nergens te krijgen. Niet in onze bibliotheek, niet als e-book en vrijwel niet te online te kopen. Ik snap er niks van.. Wie heeft de gouden tip?

  Beantwoorden
 6. Hallo,
  Fijne lijst maar ik mis Ongezien (2010) en Onbegrepen in het overzicht.
  Vroeg me af waar ik die laatste moet plaatsen?
  MVRGR Joke

  Beantwoorden
  • Beste Joke, het klopt dat deze twee niet in de lijst staan, de korte verhalen heb ik niet opgenomen. Volgens mij zijn dit allebei losstaande verhalen.

 7. In mijn vakantie heb ik een boek van Karin Slaughter bijna uit gelezen. Heb het nl op Kreta laten liggen. Ik weet de titel niet meer maar ging wel over Sara. Ze ging terug , na jaren naar haar ouderlijk huis. Haar man was al overleden en een collega krijgt de schuld. Dan wordt er een jongen dood gevonden en later ook een studente.
  Wie helpt mij aan de titel van het boek?

  Beantwoorden
 8. Regelmatig pak ik het lijstje er weer even bij! Heb ze nu allemaal kunnen lezen in de juiste volgorde! Dus top en dankjewel daarvoor.
  Nu staat bij haar eerst volgende boek de goede dochter 2 datums van uitgeven.
  Ik neem aan dat het 13 juni is? Althans ik hoop het 🙂

  Beantwoorden
  • 13 juni is de datum in het Nederlands, in het Engels komt het boek pas later uit…

 9. Heel tof gedaan. Ik heb ze allemaal behalve de laatste. Wel fijn dat ik weet dat mooie meisjes niet uit de reeks is. Ik dacht dat ik er nog 2 uit de reeks te gaan had. Merci

  Beantwoorden
  • Ik ben ook blij met het lijstje.
   Krijg ieder jaar met kerst van mijn zus een boek uit deze serie.
   Helaas gaat er wel eens wat mis, dus heb ik dubbele.
   Als er iemand interesse heeft?

  • Hoi Vanessa, dat maakt niet uit. Onaantastbaar is uit de reeks over Sara Linton en Triptiek over Will Trent, ze staan helemaal los van elkaar.

 10. Sorry ik zie al, dat “verborgen” in de Georgia reeks valt.
  Maar een andere vraag. “Doorn in mijn vlees” (heb ik nog niet kunnen lezen) waar valt die onder?

  Beantwoorden
  • Doorn in mijn vlees is een kort verhaal. Ik heb hem niet gelezen, maar volgens mij is het een losstaand verhaal.

 11. lijstje intikken in Word, omzetten naar pdf en zo op je e-reader zetten. Zo heb je het ook altijd bij.

  Ik heb trouwens ook Ontoezichtbaar (Indelible) (naast Onzichtbaar) en ook nog Vervloekt Geluk (Like a Charm)

  Beantwoorden
 12. Super die lijstjes! Ben nu bij Onaantastbaar. Dan de andere reeks op de planning. Je blog komt heel hoog in Google dus ik ben niet de enige die blij is met je lijstje ?

  Beantwoorden
  • Hoi Els, als je Onzichtbaar leuk vindt, zou ik de eerste drie boeken ook gewoon lekker lezen! Ik denk niet dat je in de war raakt, hooguit dat je af en toe al wat voorkennis hebt over de hoofdpersonen…

 13. Dag Tanja, sorry een beetje verwarring, als Kwijt tussen Gevallen en Genadeloos past is dat dan de Georgia-reeks ipv de Atlanta reeks ?
  Tof lijstje, bedankt

  Beantwoorden
 14. Hallo,

  ik ben nog maar net begonnen met het lezen van Karin Slaughter. Van mijn schoonzus heb ik allerlei e-books gekregen, dus ik was heel blij met het lijstje die hier geplaatst is wat betreffende de volgorde.
  Maar ik heb ook nog andere titels in mijn lijstje die ik niet in het lijstje terug vind. Hopelijk kun je me daar nog mee helpen.
  * Kwijt
  * Doorn in mijn vlees
  * Onbegrepen
  * Ongezien
  *Ontoezichtbaar

  Beantwoorden
  • Hoi Tanja, de eerste vier zijn allemaal korte verhalen, die heb ik niet in het overzicht opgenomen. Van deze vier is alleen Kwijt een verhaal over Will Trent. Deze past in de Georgia-reeks tussen Gevallen en Genadeloos. De andere verhalen staan helemaal los van de personages in de romans. Wat betreft de laatste in je lijstje, Ontoezichtbaar, bedoel je hier Onzichtbaar? Deze staat in de Grant County-reeks. Veel plezier met lezen!

 15. Hoe kan het eigenlijk dat de verhaallijn niet helemaal kloppend is? De zus van Lena is verderop in de reeks op een andere wijze overleden, hetzelfde geldt voor Jeffrey..

  Beantwoorden
  • Vervloekt geluk is geen roman maar een verzameling korte verhalen door verschillende auteurs. Daarom staat hij niet in dit overzicht.

  • Hallo, ik maak altijd even een foto van de volgorde met mijn telefoon.zo heb je altijd het lijstje bij de hand

  • Klopt, Myriam. Gepakt is echter een kort verhaal en die heb ik niet in het overzicht opgenomen…

 16. Hallo Paulien
  Bedankt voor deze blog. Ik was al een poos op zoek naar de juiste volgorde vd boeken van Karin Slaughter.

  Mvg Marielle

  Beantwoorden

Plaats een reactie