Karin Slaughter: de juiste volgorde

Karin Slaughter - Mooie meisjesKarin Slaughter is al jaren een van mijn favoriete schrijfsters. Ik weet niet meer precies wanneer ik voor het eerst een boek van haar las, maar het zal niet lang na het verschijnen van haar eerste boek, Nachtschade, in 2001 geweest zijn. Ik heb het altijd mooi gevonden dat ze precies elk jaar een boek publiceert. Zo weet je altijd dat als het weer zomer wordt, er een boek aan zit te komen. En de boeken zijn altijd spannend, op het onsmakelijke af wreed soms. Maar ook lief. Want vaak speelt de liefde ook een rol. De personages zijn immers net mensen: hoeveel gruwelijks er ook om hen heen gebeurt, ze worden gewoon verliefd op elkaar.

De reeksen van Karin Slaughter

Karin Slaughter schreef twee reeksen, de Grant County-reeks en de Atlanta-reeks, die zijn samengevloeid in de derde serie, de Georgia-reeks. In de Grant County-reeks speelt kinderarts en lijkschouwer Sara Linton een hoofdrol, samen met haar ex-man Jeffrey Tolliver. De Atlanta-reeks heeft politieman Will Trent als belangrijkste figuur. In de Georgia-reeks ontmoeten Sara Linton en Will Trent elkaar en gaan ze samenwerken.

Omdat er zich nogal wat ontwikkelingen voordoen in de privé-levens van de terugkerende karakters, is het het leukst de boeken op de juiste volgorde te lezen. Door elkaar kan ook wel, maar dan mis je toch af en toe wat achtergrondinformatie. Dit is de volgorde waarin de boeken per reeks zijn verschenen:

Grant County-reeks

 • Nachtschade (Blindsighted, 2001)
 • Zoenoffer (Kisscut, 2002)
 • Een lichte koude huivering (A faint cold fear, 2003)
 • Onzichtbaar (Indelible, 2004)
 • Trouweloos (Faithless, 2005)
 • Onaantastbaar (Skin privilege, 2007)

Atlanta-reeks

 • Triptiek (Triptych, 2006)
 • Versplinterd (Fractured, 2008)

Georgia-reeks

Laatste weduwe van Karin Slaughter

 • Genesis (Genesis, 2009)
 • Verbroken (Broken, 2010)
 • Gevallen (Fallen, 2011)
 • Genadeloos (Criminal, 2012)
 • Stille zonde (Unseen, 2013)
 • Verborgen (The kept woman, 2016)
 • Laatste weduwe (The last widow, 2019)
 • Verzwegen (The silent wife, 2020)

Losstaande boeken van Karin Slaughter

Karin Slaughter schreef ook boeken die niet in één van de reeksen thuishoren:
Gespleten van Karin Slaughter

Een boek kopen van Karin Slaughter? Klik hier om naar bol.com te gaan!

Korte verhalen

Naast deze boeken heeft Karin Slaughter een aantal korte verhalen geschreven, waaronder Schoon goud (2019), samen met Lee Child. Lee Child is de auteur van de serie over Jack Reacher. In Schoon goud gaan Will Trent en Jack Reacher de confrontatie met elkaar aan.

In september 2021 verscheen een bundeling van korte verhalen onder de naam Puntgaaf. Dit boek bevat de volgende, al eerder verschenen, verhalen:

 • Koud hart
 • Doorn in mijn vlees
 • Gepakt
 • Laatste adem

Nog meer weten over Karin Slaughter? Kijk dan ook eens op haar eigen website!

70 gedachten over “Karin Slaughter: de juiste volgorde”

 1. Ik heb alle boeken Onlangs in mijn bezit gekregen. De titel “Doorn in mijn vlees” mis ik nog. Deze bestaat zowel in boekvorm als in E-Boek. Hoe kom ik aan de boekvorm uitvoering. Wie kan mij hier over inlichten, waar deze te verkrijgen is.
  Graag reactie via E-Mail.
  Groet,
  Harm Heeres

  Beantwoorden
  • Goedemiddag Kelly,

   Ook ik ben op zoek naar de E-Book onzichtbaar, trouweloos en onaantastbaar. Ik ben alleen niet zo handig met Facebook. Kunnen wij op een andere manier contacten?

  • goede middag,

   ik was op zoek naar de juiste leesvolgorde van de karin slaughter boeken en kwam tot de ontdekking dat ik onderstaande nog niet heb, nl verborgen, laatste weduwe en verzwegen. zou het mogelijk zijn dat je me deze toe zou kunnen zenden?
   daarnaast heb ik deze titels gekregen;
   kwijt, vervloekt geluk, verbroken, onbegrepen en ongezien.

   zijn dit op zichzelf staande boeken?

 2. Beste, vraagje de boeken onzichtbaar-trouweloos-onaantastbaar vind ik nergens in e boek fomaat maar is wel een vervolg reeks. Kan iemand mij hierbij helpen? Xx grts els

  Beantwoorden
  • Hai Els,
   Ik kan je hierbij wel helpen, moet je mij even een berichtje sturen op facebook. Kelly Groothart.

   Liefs

 3. Ik ben net begonnen met de boeken van Karin slaughter. Kan ik meteen beginnen met de Georgia reeks of moet ik eerst die andere 2 gelezen hebben?? Groetjes

  Beantwoorden
  • Beste mensen,

   Mijn Ebook “gevallen” van Karin Slaughter opent niet meer. Wie weet waar ik deze nog kan bestellen?

   Groet, Sanne

  • Ik zou toch eerst ook die andere boeken lezen, heb je veel meer ondergrond en achtergrond. En ze zijn ook zeer spannend!

 4. Dag Paulien,
  Ik ben de boeken met Will Trent gaan herlezen op volgorde, maar is jou geen fout in de verhaallijn opgevallen? In Triptiek lijkt Faith Mitchell Will al goed te kennen terwijl ze in Versplinterd voor het eerst met hem moet werken. Ik heb wel 10 keer gekeken of ik het verkeerd had gelezen (de volgorde) maar de schrijfster heeft zelf die fout gemaakt. Het is haar absoluut vergeven hoor, de boeken blijven gewoon steengoed.
  Groet, Sandra

  Beantwoorden
  • Rectificatie 🙁 Ik heb Genesis en Triptiek door elkaar gehaald. Ik heb de 4 boeken pas gekocht, weer, en was al in Genesis begonnen voordat ik de volgorde ging opzoeken. Die had ik nl als eerst gekocht. Nadat ik de volgorde wist heb ik de andere 3 gekocht, en Genesis, die ik nog niet uit had, weggelegd. Mijn fout, excuses daarvoor.

  • Ah gelukkig maar… Het kwam me al niet bekend voor, maar ja ik heb de boeken al een tijd geleden en met een jaar ertussen gelezen.

  • durf te vragen ? wie zou mij kunnen helpen aan het e book een lichte koude huivering van karin slaughter ?

 5. Ik ben nu bij het vierde deel aangekomen van de Sara Linton reeks. Ik wil ze graag helemaal op volgorde lezen maar het vierde deel, onzichtbaar, is vrijwel nergens te krijgen. Niet in onze bibliotheek, niet als e-book en vrijwel niet te online te kopen. Ik snap er niks van.. Wie heeft de gouden tip?

  Beantwoorden

Plaats een reactie