Verborgen – Karin Slaughter

Verborgen van Karin SlaughterEen ex-politieman wordt dood gevonden in een verlaten pakhuis. Alles zit onder het bloed en het is duidelijk dat er hier nog een slachtoffer is gevallen, waarschijnlijk een vrouw. Die is echter niet meer ter plaatse. Door de hoeveelheid bloed is duidelijk dat ze niet lang meer heeft, het is dus van cruciaal belang dat ze snel gevonden wordt. Het pakhuis is eigendom van een bekend basketbalspeler, die recent nog verdacht werd van verkrachting. Will Trent heeft hem echter net uit zijn handen moeten laten glippen. De sporen in het pakhuis blijken al vrij snel te wijzen op een verband met Wills verleden. Daardoor wordt deze zaak voor Will Trent een van de belangrijkste en moeilijkste uit zijn carrière. Verborgen is een typisch Karin Slaughter-verhaal: even bloedstollend spannend als bloederig gruwelijk.

Verborgen in het kort

In een leeg pakhuis wordt het lichaam van Dale Harding, ex-politieman, gevonden. In het pakhuis wordt ook een grote hoeveelheid bloed gevonden, dat niet van Dale afkomstig is. Er is dus een tweede slachtoffer, dat zwaar gewond moet zijn en zonder hulp niet lang meer te leven zal hebben. Uit de spullen die verspreid in de ruimte liggen, wordt al snel duidelijk dat het om Angie moet gaan. Angie is de vrouw met wie Will Trent zijn jeugd heeft doorgebracht en met wie hij na een weddenschap zelfs is getrouwd.

Het pakhuis is eigendom van Marcus Rippey. Dit is een bekende basketbalspeler met goede connecties. Hij werd verdacht van verkrachting en mishandeling maar Will Trent heeft de zaak niet rond kunnen krijgen. Dat zit hem erg dwars en dat de dode nu juist in Rippey’s pakhuis ligt, maakt hem extra gedreven.

Will Trent gaat op zoek, maar vindt alleen een verslaafde vrouw die er slecht aan toe is. Dan wordt Angies auto gevonden, bij een uitvaartcentrum. Er blijkt binnen een lijk van een vrouw gedumpt te zijn. Deze vrouw lijkt, voor zover ze herkenbaar is, sterk op Angie. Maar is ze het ook echt? Dan krijgt Will een verontrustend telefoontje.

Vervolgens gaan we een week terug in de tijd. Angie raakt betrokken bij de verkrachtingszaak. De vrouw van een andere speler, Jo Figaroa, heeft informatie die belangrijk kan zijn. Angie doet er alles aan te zorgen dat zij degene is die deze informatie in handen mag zien te krijgen, want ze heeft een speciale band met deze vrouw. Ze wil koste wat het kost voorkomen dat Jo gedood wordt. Ze bedenkt een list, maar het loopt niet zoals ze gepland had.

Mijn mening over Verborgen

Verborgen is een echte Karin Slaughter: het is spannend van begin tot einde, het is extreem bloederig en er komt ook nog een vleugje romantiek bij kijken. Na Mooie meisjes in 2015 is Slaughter weer terug bij Will Trent en Sara Linton, hoewel Sara in dit boek een kleine rol speelt. De echte hoofdfiguur is Will.

Verborgen is gesplitst in drie delen, een proloog en een epiloog. De proloog vertelt een deel van het verhaal dat later ook terug zal komen. Hierdoor word je nieuwsgierig naar wat er te gebeuren staat. Het eerste deel is het deel na de moord. Will Trent en collega’s tasten in het duister maar hebben wel zo hun theorieën. Je kan lekker met ze mee speculeren. In dit deel is Will Trent voornamelijk aan het woord.

Het tweede deel staat in het teken van Angie. Via haar komen we te weten wat er precies gebeurd is. Hoewel dat wel op een zodanige manier vertelt wordt dat je nog een hele tijd op het puntje van je stoel zit. En aan het einde van Angies deel ontbreekt nog steeds een deel van de puzzel, namelijk wat er gebeurde nadat Dale Harding gedood was in het pakhuis. Wie is nu precies dat andere slachtoffer en waar is ze nu?

Het derde deel maakt alles duidelijk. Will Trent ontdekt stukje bij beetje de ware toedracht van de gebeurtenissen. Ondertussen moet hij ook nog even zijn relatie met Sara Linton zien te redden, want die heeft zwaar de verduren gehad onder de gebeurtenissen van de afgelopen tijd. En zie daar het vleugje romantiek.

Mijn persoonlijke mening is dat het jammer is dat Sara Linton geen grotere rol speelt, ik mocht haar altijd graag. Ik heb er nog steeds moeite mee dat haar man Jeffrey Tolliver in een van de eerdere boeken is gedood en dat ze nu met Will Trent samen is. Om een of andere reden mag ik hem niet zo. Toch blijf ik de boeken over Will Trent en Sara Linton maar lezen. Het is gewoon verslavend. Want ja, het is spannend, het verhaal verrast je door de onverwachte wendingen en als je eenmaal begint, moet je gewoon weten hoe het afloopt.

Karin Slaughter schrijft goed. Daar is Verborgen geen uitzondering op. Heb je eerder boeken van Karin Slaughter gelezen? Dan is Verborgen ook zeker aan te raden. Heb je nog nooit iets van haar gelezen? Dan kan ik me voorstellen dat het leuker is bij de eerste te beginnen. Dan ken je de achtergrond van Sara en Will beter. En bovendien, dan heb je nog een hele serie goeie boeken te gaan! Kijk hier maar eens voor een overzicht van alle boeken in de reeks.

4 sterren

Meer informatie over Verborgen

  • Oorspronkelijke titel: The kept woman
  • Uitgeverij: Harper Collins
  • Verschijningsdatum: juni 2016
  • Aantal pagina’s: 480
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789402713800
  • ISBN (ebook): 9789402751284

Meer weten over Karin Slaughter? Kijk dan eens op haar website!

2 gedachten over “Verborgen – Karin Slaughter”

  1. Ik heb altijd genoten van Sara en Will. Maar het laatste boek, Verborgen, daar kwam ik niet doorheen. Te veel namen, te veel Angie. Dus helaas niet uitgelezen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie