Laatste adem – Karin Slaughter

Laatste adem van Karin Slaughter2004. Charlie Quinn is een jonge advocate die in het verleden veel heeft meegemaakt. Als de scholiere Flora Faulkner haar hulp vraagt, kan ze niet weigeren: het verhaal van het meisje lijkt te veel op het hare. Charlie duikt in de problemen van Flora en ontdekt gaandeweg de ware aard van haar moeilijkheden. Kan Charlie het meisje helpen of gaat dit zelfs haar te ver? Laatste adem is een prequel bij de literaire thriller Goede dochter van Karin Slaughter.

Laatste adem in het kort

Advocate Charlie Quinn wordt aangesproken door een jong meisje dat zegt haar hulp nodig te hebben. Deze Flora heeft geen ouders meer en wordt opgevoed door haar grootouders. Na de dood van haar moeder kreeg ze een fonds waarvan ze kan gaan studeren als ze klaar is met school. Flora wil nu graag voor de wet volwassen worden, ondanks dat ze pas bijna zestien is, omdat haar grootouders het geld uit het fonds erdoorheen jagen.

Ook Charlie is haar moeder op jonge leeftijd verloren. Ze herkent dan ook veel in Flora. Ze kan haar verzoek daarom niet weigeren. Om Flora te kunnen helpen, moet Charlie diep haar leven in duiken. Daar ontdekt ze het een en ander dat ze niet kan rijmen met het verhaal van Flora. Langzaamaan ontdekt Charlie de werkelijke motieven van het meisje. Toch wil ze eigenlijk blijven geloven wat Flora aanvankelijk vertelde.

Maar dan gebeurt er iets waardoor Charlie niet meer om de waarheid heen kan. Ze zit er echter te diep in om Flora haar hulp te ontzeggen. Met pijn in haar hart doet Charlie wat ze moet doen.

Mijn mening over Laatste adem

Laatste adem is een prequel bij Goede dochter, een stuk dat aan het andere boek vooraf gaat dus. Toch ben ik blij dat ik het andersom heb gelezen, eerst Goede dochter en daarna pas Laatste adem. Op die manier begreep ik meer van Charlie en wat ze doet.

Ik heb Laatste adem in het Engels gelezen. De andere boeken van Karin Slaughter las ik in de Nederlandse vertaling. Ik heb het gevoel dat dat anders leest, dat er meer dialect en spreektaal geschreven is dan in de vertaling. Dat geeft een heel andere leeservaring. Dat kan natuurlijk ook komen doordat er in dit boek nauwelijks grof geweld voorkomt, wat ook anders is dan in de andere boeken. Ik vind het in ieder geval prettig lezen.

Wat ik wat minder vind, is het einde. Ik had nog niet het gevoel dat het verhaal af was en toen stopte het opeens. Als ik er wat langer over nadenk, klopt het wel en kan ik ook wel bedenken waarom het daar stopt. Maar tijdens het lezen was het einde er toch vrij onverwacht.

Moet je Laatste adem lezen? Als je Goede dochter hebt gelezen en je vond dat een goed boek, dan kan ik het je wel aanraden. Het is een wat korter verhaal (zo’n 87 pagina’s) en alleen als ebook verkrijgbaar. Het is daarmee een leuk boekje voor tussendoor of om mee te nemen op je e-reader op vakantie.

4 sterren

Meer informatie over Laatste adem

  • Oorspronkelijke titel: Last breath
  • Uitgeverij: HarperCollins
  • Verschijningsdatum: 6 juli 2017
  • Aantal pagina’s: 87
  • Verkrijgbaar als: ebook
  • ISBN: 9789402753530

Plaats een reactie