Moord op de moestuin – Nicolien Mizee

Moord op de moestuin van Nicolien MizeeJudith is nog maar net getrouwd met Thijs als hij een hartaanval krijgt. Om te herstellen worden Thijs en Judith door haar zus meegesleept naar een boswachtershuisje midden in de natuur. Daar is het leven echter niet zo vredig als ze gehoopt hadden. Moord op de moestuin van Nicolien Mizee is zeker geen standaard thriller maar meer een roman over verloren vriendschappen en rechtvaardigheid.

Moord op de moestuin in het kort

Judith en Thijs zijn pas een paar dagen getrouwd als het noodlot toeslaat: Thijs krijgt een hartaanval. Hij overleeft het wel maar het herstel gaat heel traag. Dat de buren met een ingrijpende verbouwing bezig zijn en daarbij veel lawaai maken, helpt ook niet erg.

Judiths zus Cora besluit dat Thijs in een andere omgeving moet herstellen. Ze huurt daarom een boswachtershuisje in een rustige, natuurlijke omgeving. Met zijn vieren zullen ze daar de zomer doorbrengen. De bewoonsters van het landgoed waar het huisje bij hoort, blijken oude bekenden te zijn. Het zijn de jeugdvriendinnen van Judith en Cora en de moeder van deze vriendinnen.

Al snel blijkt het helemaal niet zo rustig te zijn. Op het terrein bevindt zich ook een aantal volkstuinen, waar een strijd heerst om het bestaan van de tuindersvereniging en over een specifieke boom. Tot overmaat van ramp wordt er dan ook nog eens een lugubere vondst gedaan op het landgoed.

Mijn mening

Heb je behoefte aan een niet al te omvangrijke roman waar je lekker om kan lachen maar ook serieus van kan genieten, dan is Moord op de moestuin een goede keuze. Het verhaal is een mooie mix van humoristische scènes en meer serieuze gebeurtenissen. Niet geheel geloofwaardig altijd, maar dat geeft hier niet.

In korte tijd overlijden verschillende mensen op verschillende manieren. Toch overheerst het thema ‘moord’ niet. Het gaat veel meer over hoe de mensen op het landgoed met elkaar omgaan en hoe ze hun onderlinge verschillen en geschillen proberen op te lossen. Het is dan ook niet eens zo belangrijk wie de dader is, maar meer hoe de overgebleven mensen met elkaar verder gaan.

Het boek leest lekker weg. Er gebeurt vrij veel en dat houdt het interessant. De humor doet de rest. Ik had dan ook moeite om het weg te leggen als dat nodig was en geef het daarom vier sterren.

4 sterren

Meer informatie over Moord op de moestuin

  • Uitgeverij: Nijgh en Van Ditmar
  • Verschijningsdatum: februari 2019
  • Aantal pagina’s: 240
  • Verkrijgbaar als:
  • Paperback (ISBN: 9789038808772)
  • E-book (ISBN: 9789038802022)

Plaats een reactie