Mooie meisjes – Karin Slaughter

Slaughter, Karin - Mooie meisjesMooie meisjes. Je kunt maar beter niet tot die groep behoren als je in een boek van Karin Slaughter terechtkomt. Zeker niet als het gaat om ‘Mooie meisjes’, dat in juni 2015 is verschenen. Deze keer geen spannend boek met Sara Linton of Will Trent in de hoofdrol, maar een standalone thriller. Net als de Grant County-reeks over Sara Linton en de Atlanta-serie over Will Trent is ook Mooie meisjes weer een boek vol spanning en gruwelijke gebeurtenissen. Een echte Karin Slaughter dus!

Waar gaat Mooie meisjes over?

Claire Scott viert met haar man Paul dat ze van haar enkelband verlost is. Als hij haar een donker steegje intrekt voor een spannend onderonsje, worden ze overvallen. Paul krijgt daarbij een mes in zijn buik en overlijdt. Claire is er kapot van, wat moet ze zonder haar man?

Al snel na de begrafenis ontdekt Claire dat Paul niet de man was die ze dacht dat hij was. Hij blijkt er een heel ander leven op na gehouden te hebben waar ze niets van wist. Ze zoekt steun bij haar zus Lydia. Die had ze jaren niet gesproken nadat Lydia Paul beschuldigde van een poging tot verkrachting. Claire wilde dat niet geloven.

Er was nog een derde zus: Julia. Zij is meer dan twintig jaar geleden verdwenen. Deze gebeurtenis heeft de familie uit elkaar gedreven. Hun ouders zijn gescheiden, hun vader heeft zelfs zelfmoord gepleegd. Rond de tijd van de beroving en de dood van Paul is er nog een verdwijning in het nieuws: die van de zestienjarige Anna Kilpatrick. Hierdoor moeten Claire en Lydia nog vaker aan de nooit opgeloste verdwijning van hun eigen zus denken.

Claire komt er langzaam meer zeker achter wat Paul allemaal in zijn schild voerde en hoe hij betrokken was bij zowel de verdwijning van Julia als van Anna. Hoe meer Claire ontdekt, hoe meer Lydia en zij in gevaar komen. Claire vermoedt dat ook de politie en FBI betrokken zijn bij Pauls praktijken. Wie kan ze nog vertrouwen? Uiteindelijk roept ze de hulp in van haar moeder, die bijzonder daadkrachtig blijkt te zijn.

Mijn mening over Mooie meisjes

Ik heb al veel van Karin Slaughter gelezen, dus ik had bepaalde verwachtingen toen ik aan dit boek begon. En die verwachtingen waren hooggespannen. Het zal je niet verbazen dat Karin Slaughter die verwachtingen heeft waargemaakt. Ik vond het spannend, gruwelijk maar ook mooi om te zien hoe mensen groeien als ze gedwongen worden problemen het hoofd te bieden die ze nooit hadden kunnen voorzien.

Mooie meisjes is een boek zonder Sara Linton en Will Trent. Karin Slaughter heeft met dit boek bewezen dat ze prima zonder deze twee kan, want het is minstens net zo spannend. Het uitgangspunt is wel heel anders: waar in de Grant County-reeks en Atlanta-reeks de mensen van de politie de ‘good guys’ zijn, is dat in Mooie meisjes nog niet zo zeker. Dit boek is geschreven vanuit de slachtoffers. In eerdere boeken van Karin Slaughter zijn die veel minder vaak aan het woord.

Van Karin Slaughter ben ik heel wat gruwelijke moorden gewend. In dit boek duurde het even voor die gruwelijkheden aan het licht kwamen. Ik had daardoor het gevoel dat het boek wat traag op gang kwam. Maar toen het eenmaal op gang was, was het ook niet meer te stoppen! Halverwege denk je dat de zaak bijna opgelost is, maar dan gebeurt er iets waardoor de zaken in een heel ander licht komen te staan. Een verrassende wending die het boek extra spannend maakt.

Elk hoofdstuk is geschreven vanuit een van de hoofdpersonen: Claire, Lydia en hun vader. Paul komt niet aan het woord, waardoor zijn motieven een beetje mysterieus blijven. Maar dat is prima, een man zoals hij is sowieso niet te begrijpen. De meeste hoofdstukken zijn vrij lang, waardoor het voor mij extra moeilijk was om het boek weg te leggen. Alles bij elkaar is dit weer een echte Karin Slaughter, spannend tot het eind en zeer de moeite waard om te lezen!

4 sterren

Meer informatie over Mooie meisjes

  • Oorspronkelijke titel: Pretty girls
  • Uitgeverij: Cargo
  • Verschijningsdatum: 18 juni 2015
  • Aantal pagina’s: 544
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789023491095
  • ISBN (ebook): 9789023491590

Kijk op de website van Karin Slaughter voor meer informatie over de schrijfster! Of lees een recensie van het vorige boek van Karin Slaughter: Veroordeeld.

Plaats een reactie