Vooruitblik op de boeken van 2017

Boeken van 2017De boeken van 2017

Nu er weer een nieuw jaar is begonnen, is het tijd vooruit te kijken naar wat 2017 ons allemaal gaat brengen op boekengebied. Nu is natuurlijk nog lang niet alles bekend. Maar dat er weer een aantal mooie boeken aan zit te komen, is wel zeker. Ik heb een paar boeken van 2017 geselecteerd, die me opvielen.

In het water – Paula Hawkins

Heb je Het meisje in de trein gelezen? De kans is groot, want dit boek was een behoorlijke hype in 2015. Dit boek kenmerkte zich door het originele verhaal. In 2017 verschijnt een nieuw psychologische thriller van Paula Hawkins: In het water.

Millennium 5 – David Lagercrantz

Na het overlijden van Stieg Larsson leek er een einde gekomen te zijn aan de Millennium-serie met hacker Lisbeth Salander en journalist Mikael Blomkvist. Tot er in 2015 een vierde deel verscheen, geschreven door David Lagercrantz: Wat ons niet zal doden. Aanvankelijk werd de aankondiging van dit boek met wisselend enthousiasme ontvangen. Want kon dat wel, een zo populaire serie laten aanvullen door een ander? Het kon. En in september 2017 verschijnt het volgende deel.

Het houden van mannen – Myrthe van der Meer

Myrthe van der Meer kennen we vooral van PAAZ en Up waarin ze op humoristische wijze vertelt over haar opname op een paaz. In 2017 komt ze met alweer haar vierde boek: Het houden van mannen. Dit is een boek dat je echt moet lezen als je een man in je leven hebt.

Vijftig tinten donkerder zoals verteld door Christian (?) – EL James

Ik verwacht dat dit een van de grootste hits van 2017 zal worden: een nieuw boek in de Vijftig tinten-serie van EL James. Er is nog niet veel meer van bekend dan dat het in 2017 zal verschijnen, vandaar het vraagteken achter de titel. Die titel heb ik overigens geheel op eigen verantwoording verzonnen, ik verwacht namelijk dat het zoiets wordt. In 2015 verscheen immers Grey – Vijftig tinten grijs zoals verteld door Christian. Een logisch vervolg zou dan zijn dat ook Vijftig tinten donkerder door Christian verteld wordt.

Domina – LS Hilton.

Na Maestra (2016) zal het tweede deel in de serie over de belevenissen van Judith Rasleigh in de kunstwereld en in bed in maart 2017 verschijnen. Nu was Maestra niet mijn favoriete boek, ik vond het wat ongeloofwaardig, maar als je helemaal weg bent van dit type boeken dan is het zeker iets om naar uit te kijken!

Boeken algemeen

En verder…

  • In Duitsland verscheen in oktober 2016 het achtste boek van Nele Neuhaus in haar serie over rechercheurs Pia Kirchhoff en Oliver von Bodenstein. Het wachten is nu op de Nederlandse vertaling.
  • Karin Slaughter schrijft jaarlijks een nieuwe thriller. Op het moment van dit schrijven is er nog niets bekend over een boek in 2017, maar ik houd het in de gaten! Kijk af en toe maar eens in mijn artikel over alle boeken van Karin Slaughter of er al iets bekend is.
  • Van Nicci French verschijnt sinds 2011 jaarlijks een nieuw boek in de serie over Frieda Klein. Deze boeken hebben allemaal een dag van de week in de titel. Het begon bij de maandag en in 2016 was de zaterdag aan de beurt. Voor 2017 kunnen we dus uitkijken naar de zondag.
  • Wekelijks verschijnt er een nieuwe aankondiging van een te verschijnen boek op deze website. Wil je weten wat er zoal aankomt? Kijk dan eens in dit overzicht van nieuwe boeken.

Plaats een reactie