Maestra – L.S. Hilton

Maestra van L.S. HiltonJudith Rasleigh werkt als slecht betaalde assistente bij een veilinghuis. ‘s Avonds klust ze bij in een club, om rond te kunnen komen. Als Judith erachter komt dat haar meerdere bezig is een vervalst schilderij voor echt te verkopen, wordt ze ontslagen. Ze gaat met een rijke klant uit de club naar Frankrijk. Daar loopt het uitje echter niet zoals gepland. Judith gaat ervandoor en op haar vlucht stuit ze opnieuw op de vervalsingszaak. Dit is het begin van een reeks gebeurtenissen die Judith niet had kunnen voorzien. Maestra van L.S. Hilton is een roman die jubelend de wereld in is geschoten, maar wat mij betreft is het een enorme tegenvaller.

Maestra in het kort

De jonge Judith Rasleigh werkt als assistente bij een veilinghuis. Ze kan de eindjes maar nauwelijks aan elkaar knopen. Als ze een oud-klasgenote tegenkomt, hoeft ze dan ook niet lang na te denken als deze haar vraagt mee te gaan naar de chique club waar ze werkt. Al snel verdient Judith flink bij als gezelschapsdame.

Bij het veilinghuis wil Judith niets liever dan hogerop komen. Ze heeft tenslotte niet voor niets een universitaire opleiding gedaan. Ze draait haar hand dan ook niet om voor wat extra klusjes. Zo komt ze er bij toeval achter dat een schilderij dat ze eerder als niet heel bijzonder had beoordeeld, als een heel duur schilderij verkocht gaat worden. Na deze ontdekking wordt ze ontslagen.

Judith krijgt een klant van de club zo ver om haar mee te nemen naar Frankrijk voor een korte vakantie. Daar gaat er echter iets mis, waardoor Judith zich genoodzaakt ziet te vluchten. Tijdens haar rondreizen stuit ze opnieuw op dezelfde fraudezaak. Deze keer neemt Judith het heft in eigen handen en gaat zich ermee bemoeien. Hierdoor kan ze uiteindelijk helemaal niet meer naar huis.

Als iemand haar op het spoor is en Judith bang is voor ontmaskering, lost ze dit op haar geheel eigen wijze op.

Mijn mening over Maestra

De meest zinderende thriller die je dit jaar zult lezen” Dat is wat er op de cover van Maestra staat. Het klinkt aantrekkelijk, maar het valt nogal tegen. Dat zinderende heb ik niet kunnen ontdekken in dit boek dat wat mij betreft de titel thriller niet mag dragen. Ik vind het een totaal ongeloofwaardig verhaal met hier en daar wat misplaatste porno. Een jonge, intelligente vrouw die spontaan begint te moorden? Nee, dat is niet voor mij weggelegd.

Naar mijn idee ontbreekt het op veel punten in het verhaal aan logica. Echt spannend is het niet en het verhaal hangt van de toevalligheden aan elkaar. Steeds is Judith net op het juiste (of verkeerde) moment op de juiste plek en steeds ontmoet ze waar ook in Europa de juiste mensen. Ja, ja…

Er is nauwelijks een personage in het boek te vinden dat ook maar enigszins sympathiek is. Zeker de hoofdfiguur is er eentje met wie je je echt niet wilt identificeren. Ik heb dan ook overwogen dit boek niet uit te lezen. Maar ja, ik blijf toch altijd hopen dat het beter wordt… Niet dus.

Een boek als dit vraagt om een vergelijking met de Vijftig Tinten-serie. En die vergelijking wordt ook volop gemaakt op allerlei websites. Wat mij betreft wint E.L. James het met vlag en wimpel. Haar schrijfstijl is dan wel niet perfect, maar ze weet wel hoe ze je als lezer het boek in moet slepen. Wil je genieten, ga dan voor Christian Grey!

2 sterren

Meer informatie over Maestra

  • Oorspronkelijke titel: Maestra
  • Uitgever: The House of Books
  • Verschijningsdatum: april 2016
  • Aantal pagina’s: 320
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789044348989
  • ISBN (ebook): 9789044351088

Plaats een reactie