Nele Neuhaus: boeken en volgorde

Nele NeuhausEen schrijfster waarvoor ik zelf veel bewondering heb, is Nele Neuhaus. Zij schreef al toen ze nog klein was, voordat ze echt kon schrijven en heeft ook doorgezet toen bleek dat uitgevers haar boeken niet wilden publiceren. Ze begon daarom met uitgeven in eigen beheer en dat is een groot succes geworden.

Nele Neuhaus schrijft zowel literaire thrillers als jeugdboeken. In beiden komt haar liefde voor paarden duidelijk naar voren. De thrillers hebben vaak een complexe opbouw, met veel personages die allemaal op een of andere manier met elkaar te maken hebben. Onder de naam Nele Löwenberg schrijft ze romans. Deze publiceert ze onder een andere naam om te voorkomen dat lezers een thriller over Kirchhoff en Bodenstein verwachten en dan een heel ander boek te lezen krijgen.

Inmiddels zijn de meeste boeken ook in het Nederlands vertaald. Dat begon een beetje raar: eerst werd de vierde thriller in Nederland uitgegeven, daarna de derde. Hierna volgden de boeken op volgorde van verschijnen in Duitsland. Pas later kwamen ook de eerste twee boeken in het Nederlands beschikbaar. Dat is jammer, want bij de literaire thrillers van Nele Neuhaus is het zeker aan te raden ze op volgorde te lezen. Beide hoofdpersonen, Pia Kirchhoff en Oliver von Bodenstein, maken nogal wat mee in hun privélevens en het is jammer als je daar steeds stukken uit mist.

Literaire thrillers van Nele Neuhaus

Van Nele Neuhaus verschenen de volgende literaire thrillers (volgorde van verschijnen in Duitsland met tussen haakjes de Duitse titel en het verschijningsjaar in Nederland):

Met Pia Kirchhoff en Oliver von Bodenstein:

 1. Een onbeminde vrouw (Eine unbeliebte Frau, 2016)
 2. Moordvrienden (Mordsfreunde, 2016)
 3. Diepe wonden (Tiefe Wunden, 2013)
 4. Sneeuwwitje moet sterven (Schneewittchen muss sterben, 2011)
 5. Wie wind zaait (Wer Wind sät, 2013)
 6. Boze wolf (Böser Wolf, 2014)
 7. De levenden en de doden (Die Lebenden und die Toten, 2015)
 8. Het woud (Im Wald, 2017)
 9. Moederdag (Muttertag, 2019)

Boeken van Nele Neuhaus koop je bij Bol.com door hier te klikken!

Losstaande boeken:

 • Tussen de haaien (verschijnt september 2018; Unter haien)

Romans van Nele Löwenberg:

 • Zomer van de waarheid (in 2021 onder de naam Nele Neuhaus uitgebracht; Sommer der Wahrheit, 2015)
 • Straße nach Nirgendwo (nog niet vertaald)

 

Plaats een reactie