Achter gesloten deuren – B.A. Paris

Achter gesloten deuren van BA ParisDe titel Achter gesloten deuren had niet beter gekozen kunnen worden voor dit debuut van B.A. Paris. Weet jij wat er zich afspeelt achter de deuren van al je buren? Zelfs als je wel binnen kunt kijken, is niet alles wat het lijkt. Jack en Grace lijken het perfecte echtpaar te zijn: hij een succesvolle advocaat, zij een toegewijde huisvrouw. Maar waarom komt Grace bij afspraken buiten de deur ofwel niet opdagen, ofwel in gezelschap van Jack? En waarom is het huis zo zwaar beveiligd?

Achter gesloten deuren in het kort

Als Grace Jack leert kennen, valt ze meteen voor hem. Hij is charmant en dol op haar veel jongere zusje Millie. Dat is belangrijk, want Grace heeft Millie beloofd dat ze bij haar kan komen wonen als ze van haar kostschool afkomt. Al vrij snel trouwen Jack en Grace. Ze betrekken een groot huis buiten Londen. Maar eerst gaan ze op huwelijksreis naar Thailand.

Jack en Grace hebben voor de buitenwereld de perfecte relatie: ze zijn overduidelijk verliefd op elkaar. Grace is gestopt met werken om zich volledig aan de zorg voor Jack en het huishouden te kunnen wijden. Als er gasten over de vloer komen, is ze de ideale gastvrouw. Jack heeft een goede baan en zorgt dat het Grace aan niets ontbreekt.

Tot zover de buitenkant. Al vrij snel tijdens de huwelijksreis ontdekt Grace de ware aard van Jack. Dan is het echter al te laat om te ontsnappen. Grace moet wel meespelen met het spelletje van Jack, anders zal ze haar zusje Millie verliezen. En Millie is de belangrijkste persoon in het leven van Grace, voor haar heeft ze alles over. Ook als ze iets moet doen waartoe ze zichzelf nooit in staat had geacht. De vraag is alleen of het haar zal lukken.

Mijn mening over Achter gesloten deuren

Het is heel moeilijk iets over dit boek te schrijven zonder meteen het hele plot te verraden. En dat wil ik hier niet doen, want je moet het echt zelf lezen. Het is te gruwelijk voor woorden, eigenlijk. Achter gesloten deuren heeft me behoorlijk gegrepen. Gelukkig liet het me aan het einde ook weer los, ik vind het altijd prettig als een boek een bevredigend einde heeft.

Als je Achter gesloten deuren leest, voelt het soms alsof je zelf in de situatie van Grace zit. Ondanks dat het moeilijk is je voor te stellen dat je zelf ooit in haar schoenen zal staan, voelt het volkomen logisch en geloofwaardig dat het haar gebeurt.

Het verhaal bestaat deels uit de vertelling in het heden en deels uit flashbacks. Hierdoor kom je meteen in de netelige situatie van Grace terecht en word je snel het verhaal in gezogen. Daarnaast wordt langzaam duidelijk hoe het zo ver heeft kunnen komen. Een gevolg hiervan is dat tegen het einde heden en verleden dicht op elkaar liggen en er gebeurtenissen in het verleden worden beschreven die eerder in het heden ook al aan bod kwamen.

Het is wel zo geschreven dat niet de indruk wordt gewekt dat je twee keer hetzelfde leest. Ook hier is het weer zo dat een situatie van een andere kant bekeken wordt waardoor er weer meer duidelijk wordt. Enige puntje is dat ik af en toe een beetje in verwarring raakte over waar we precies zaten in het verhaal. Maar dat ligt waarschijnlijk aan mij, had ik maar niet zo snel moeten willen weten hoe het afloopt!

Al met al is dit dus echt een boek dat ik niet snel zal vergeten. Leuk is een groot woord, gezien het onderwerp, maar een mooi boek is het zeker. Een aanrader!

5 sterren

Meer informatie over Achter gesloten deuren

  • Oorspronkelijke titel: Behind closed doors
  • Uitgeverij: Ambo|Anthos
  • Verschijningsdatum: oktober 2016
  • Aantal pagina’s: 354
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook, dwarsligger
  • ISBN (paperback): 9789026336898
  • ISBN (ebook):9789026336904
  • ISBN (dwarsligger): 9789049805104

Meer over B.A. Paris vind je op de website van haar uitgever.

1 gedachte over “Achter gesloten deuren – B.A. Paris”

Plaats een reactie