Elly’s Choice: lekker goedkoop lezen

20150614 Elly's choiceElly’s Choice: veel boeken voor weinig geld?

Het grote voordeel van het lezen van ebooks is, dat je vaak goedkoop boeken kan kopen. Regelmatig zijn er aanbiedingen bij verschillende winkels. Als veellezer wordt het kopen van boeken anders snel een dure hobby. Een mogelijkheid om goedkoop aan boeken te komen, is via Elly’s Choice. Dankzij de ANWB heb ik een maand gratis toegang gekregen. Een goed moment om eens te gaan kijken hoe alles werkt!

Wat is Elly’s Choice?

Als je een abonnement op Elly’s Choice neemt, krijg je elke maand tien ebooks. Hierbij heb je geen keuze welke boeken je krijgt. Vijf boeken krijg je uit het standaardpakket, die krijgt iedereen. De overige vijf zijn afkomstig uit het pakket dat je vooraf hebt gekozen. Je kunt kiezen uit een pakket met ebooks gericht op de vrouw of gericht op de man of voor literatuur. Je kunt van pakket wisselen, maar dat kan maar een keer per jaar. Het staat niet duidelijk in de voorwaarden, maar het lijkt dat wisselen van pakket alleen kan bij de jaarlijkse verlenging van het abonnement.

Hoe werkt Elly’s Choice?

Als je je aanmeldt bij Elly’s Choice, maak je een inlogaccount aan. Je betaalt meteen met creditcard of iDEAL. Je kunt daarna direct de boeken van de huidige maand downloaden. Elk boek mag je drie keer downloaden: zo kun je ze lezen op bijvoorbeeld je e-reader, tablet en smartphone, zeggen ze. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon eenmaal downloaden op je computer en daarna kopieren naar het apparaat waar je op wilt lezen.

Behalve de boeken van deze maand, kun je ook zien welke boeken vorige maand en de maand ervoor in het pakket zaten. Was je toen al lid, dan kun je die ook nog downloaden. Als je nog niet over het aantal van drie keer heen bent. Je hebt zo dus altijd drie maanden de tijd om de boeken binnen te halen. De boeken van de komende maand worden ook al getoond, maar alleen die uit je gekozen pakket. Zo heb je alvast iets om naar uit te kijken.

De boeken worden voorzien van een watermerk. Je naam komt erin te staan. Staat wel heel persoonlijk hoor! En zo laat je het wel uit je hoofd om ze als illegale download aan te bieden. Het watermerk wordt in het bestand gezet op het moment dat je het gaat downloaden. Dat duurt alles bij elkaar vrij lang, langer dan je zou verwachten van de download van een bestand van 1 tot 2 MB. Verder kun je met de boeken doen wat je wilt. Je kunt ze zo lang bewaren als je wilt, je kunt ze altijd blijven lezen als je ze eenmaal gedownload hebt.

Hoe is het aanbod?

Van de tien ebooks van juni 2015 wil ik er twee zeker lezen, drie als ik genoeg tijd heb (en niet te veel boeken die voorrang krijgen). Slechts een heb ik al gelezen. Een goede oogst dus, om te beginnen. In de preview van volgende maand zie ik er ook al drie die ik zeker wil lezen en meerdere die op de lijst komen voor als ik genoeg tijd heb. Alles lezen zal niet lukken, maar ik denk niet dat ik nog boeken hoef te kopen om voldoende te lezen te hebben!

Om je een idee te geven, in juni 2015 is dit het aanbod van Elly’s Choice:

Standaardpakket:

Pakket ‘Vrouw’:

De boeken van deze maand vind je hier.

Extra’s van Elly’s Choice

Naast de tien ebooks biedt Elly’s Choice nog meer: korting op ebooks en reviews. Dat moet je wel met een korreltje zout nemen. Reviews vind je overal op internet. Op het moment dat ik dit schrijf, is er alleen korting op alle boeken van Tess Gerritsen. Die kosten nu allemaal tussen 3,49 en 4,99 euro, dus dat is niet duur. Maar alleen voor die korting hoef je geen abonnement te nemen.

Wat kost Elly’s Choice?

Elly’s Choice is niet duur: het kost 2,99 euro per maand. Omdat je per jaar moet betalen, betaal je dus 35,88 euro in een keer. Voor dat geld kun je ongeveer zeven hele goedkope ebooks kopen. Je krijgt er 120, dus de kans dat er meer dan zeven tussen zitten die je ook wel had willen kopen, is vrij groot. De boeken zijn echter vaak wel al wat ouder. Wil je de nieuwste, populaire boeken lezen, dan zul je ze alsnog moeten kopen.

Kan het nog goedkoper?

Ja hoor, het kan nog goedkoper. Zo heb ik de maand juni gratis gekregen door middel van een kortingscode in de Kampioen van de ANWB. Zo zullen er wel vaker gratis maanden worden uitgedeeld. Leuk om het eens te proberen. Spaar je bij de ING en heb je rentepunten? Daarmee kun je ook een maand (dus 10 boeken) kopen voor maar een euro. Of je koopt een twee- of driemaands-abonnement voor 2,50 euro per maand.

Doen of niet?

Als je veel leest en je hoeft niet altijd de nieuwste boeken te hebben, dan zou ik het zeker eens een jaartje proberen. Ik ga het na mijn gratis maand in ieder geval wel doen. En dan maar bijhouden hoeveel van de boeken ik daadwerkelijk lees. Aan het einde van het jaar weet ik dan hoeveel de boeken gemiddeld gekost hebben. En als je het niet voor de prijs doet: het is elke maand een leuke verrassing welke boeken je krijgt. Zo lees je misschien eens iets waar je anders nooit aan begonnen was. En ik heb inmiddels de ervaring dat dat tot mooie ontdekkingen kan leiden!

Februari 2017: overgang naar Bookchoice

Eind januari 2017 maakte Elly’s choice bekend dat ze onder een nieuwe naam internationaal verdergaan. Voortaan heet Elly Bookchoice (klik op de link om hier meer over te lezen).

Links:

Overweeg jij een abonnement te nemen, of ken je een goed alternatief?

6 gedachten over “Elly’s Choice: lekker goedkoop lezen”

 1. Je sluit een abbonnement af voor 10 boeken, maar meteen daarna worden de voorwaarden veranderd en krijg je nog maar 8 boeken. Belachelijke manier van doen en op vragen erover komt geen reactie. Onfatsoenlik!

  Beantwoorden
 2. Ik heb via http://www.actievandedag.nl voor €10,00 een abonnement gekregen voor 3 maanden Elly’s choice en 2 kaartjes voor de Zwaluwhoeve, goeie actie!!
  Het lukt me alleen niet om de code te activeren, en heb van alles geprobeerd en via de Livechat is er eigenlijk maar beperkt iemand aanwezig , dus moeilijk contact te krijgen, en er wordt dan ook nog eens verkeerde informatie verstrekt, en bellen is ook niet mogelijk, dus als je hulp nodig hebt is het niet van Elly en dat is erg jammer! Ik heb al een account en al vaker een upgrade gedaan, ik hoop dat ik binnenkort nog verdere instructies krijg !!

  Beantwoorden
  • Beste Petra, jammer dat je contact met Elly zo moeizaam verloopt. Ik had vorige week ook een code die niet werkte, maar dat werd via de chat juist wel snel opgelost. Een eerder probleem dat ik via e-mail meldde, werd ook meteen de volgende werkdag aangepakt. Ze kunnen het dus wel, maar kennelijk gaat het helaas niet altijd goed… Succes en ik hoop dat je snel kunt lezen!

 3. Ik heb een abonnement bij Ellychiose. Een prima initiatief want zo ga je illegaal lezen tegen. Voor de prijs hoef je het niet te laten en voor het gemak ook niet. Slechts één gemis. Als je de boeken download, heb je tenslotte na een paar maanden een flinke bibliotheek bij elkaar. Jammer dat de samenvatting of de reviews na drie maanden niet meer toegankelijk zijn. Het zou mooi zijn als die ook na deze periode in een overzicht te bekijken zijn. Zo is het na verloop van tijd gemakkelijker om een boek dat je al hebt uit te zoeken. Succes Elly

  Beantwoorden

Plaats een reactie