Vlinders voor altijd – Jill Mansell

Vlinders voor altijd van Jill MansellVoor het eerst sinds achttien jaar keert Lara Carson terug naar haar geboorteplaats Bath. Op haar zestiende is ze er plotseling vertrokken en niemand weet precies waarheen en waarom. Lara’s beste vriendin Evie is dan ook dolblij dat ze terug is. Voor Flynn, Lara’s jeugdliefde, is het ook een aangename verrassing, omdat hij nog altijd van haar houdt. Hij weet echter niets van het geheim dat Lara met zich meenam toen ze Bath verliet. Vlinders voor altijd van Jill Mansell is een heerlijk boek over liefde en vertrouwen.

Vlinders voor altijd in het kort

Lara Carson is er niet rouwig om dat haar vader is overleden. Toch gaat ze naar de begrafenis, vooral omdat ze ook bij de notaris langs moet om te horen wat er in haar vaders testament staat. Tot haar grote verrassing erft Lara haar ouderlijk huis. Ze besluit er te gaan wonen, ondanks dat het ver van haar huidige woonplaats is en ze er al sinds haar zestiende niet meer is geweest. Lara is namelijk achttien jaar geleden hals over kop vertrokken en heeft nooit meer contact gehad met haar oude vrienden.

Haar terugkeer blijft niet onopgemerkt. Lara’s oude vriendin Evie is natuurlijk blij dat ze haar vriendin terug heeft, zeker nu ze net haar verloofde voor het altaar heeft laten staan. Jeugdliefde Flynn wil niets liever dan Lara weer voor zich winnen, maar zij houdt de boot af. Er is te veel gebeurd achttien jaar geleden en ze wil liever gewoon vrienden blijven.

Samen met Flynn gaat Lara op zoek naar meer informatie over haar moeder. Het bleek namelijk dat het huis van haar moeder was. Lara wil weten hoe ze dat heeft kunnen betalen. Lara ontdekt allerlei onverwachte dingen en dat levert haar de nodige onzekerheid over haar afkomst op. Is haar vader wel haar echte vader?

Gelukkig krijgt Lara veel steun van alle mensen in haar omgeving. Ondertussen bloeien ook nog de nodige romances op. En ook Flynn geeft het niet op. Zal het hem lukken Lara’s hart opnieuw te veroveren?

Mijn mening over Vlinders voor altijd

Als je Jill Mansell zegt, dan zeg je vrolijke chicklits die barsten van de romantiek. Vlinders voor altijd is er ook zo eentje. Als je dit boek leest, word je spontaan vrolijk. Of het nu stormt of regent dat het giet: als je in dit boek wegkruipt, merk je er niets meer van.

Vlinders voor altijd leest lekker weg. Hoewel er wat treurige gebeurtenissen aan het begin van het verhaal ten grondslag liggen, wordt het toch een vrolijk geheel van verliefde mensen. Hoewel Lara de echte hoofdpersoon is, worden delen van het verhaal vanuit andere personages geschreven. Dit zorgt voor een goede afwisseling tussen de verschillende verhaallijnen: Lara die terugkeert naar Bath, Evie die haar verloofde vlak voor de bruiloft dumpt, Harry die plotseling een heel ander leven krijgt door het bezoek van een bekende muzikant aan zijn winkel. Al deze verschillende verhaallijnen zorgen dat Vlinders voor altijd een volwaardige roman is die je niet even in een avondje uitleest. Je kunt er lekker lang van genieten!

De verschillende personages blijven vrij oppervlakkig. Hoewel een enkeling wel onverwachte kanten heeft, hebben de meeste karakters een specifieke karaktertrek die uitvergroot wordt en consequent doorgevoerd is. Zo is Evies ex een echte vrouwenverslinder en is Janice (de stiefmoeder van Lara) een echte heks. Ze zijn hierdoor enigszins voorspelbaar, maar je weet als lezer ook waar je aan toe bent. Als je vooral leest om lekker te ontspannen en weg te dromen, dan is dit prima. Ik vind het dan ook een lekker vakantieboek. Kon de vakantie maar wat langer duren!

4 sterren

Meer informatie over Vlinders voor altijd

  • Oorspronkelijke titel: A walk in the park
  • Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
  • Verschijningsdatum: juni 2012
  • Aantal pagina’s: 384
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789021807089
  • ISBN (ebook): 9789021807096

Meer weten over de auteur? Kijk dan eens op de website van Jill Mansell!

Plaats een reactie