Van mij alleen – Karen Rose

Van mij alleen van Karen RoseBen je op zoek naar een spannend boek en vind je het niet erg als de bloedspetters en lichaamsdelen je om de oren vliegen? Zoek dan niet verder, met de boeken van Karen Rose heb je het gevonden. Als je de boeken van Karin Slaughter kan waarderen, zul je dit ook mooi vinden. In Van mij alleen vindt Lucy Trask een lijk. Al snel blijkt dat dit levenloze lichaam speciaal voor haar is neergezet. En er volgen er meer. Wat is het verband tussen deze doden en wat heeft Lucy ermee te maken? Een speurtocht in een pijnlijk verleden blijkt noodzakelijk.

Van mij alleen in het kort

Meteen na haar vakantie pakt Lucy Trask haar gebruikelijke routine weer op met een rondje hardlopen in het park. Daar ziet ze tot haar schrik een van haar buren dood aan een schaaktafel zitten. Alles wijst erop dat de man er neergezet is zodat zij hem zou vinden. Niet veel later volgt een tweede lijk, dat ook door Lucy gevonden wordt. Een verband tussen de doden is dat ze een band hebben met de geboorteplaats van Lucy. Rechercheurs JD Fitzpatrick en Stevie Mazzetti gaan daar dan ook op zoek.

Ondertussen is privé-detective Clay Maynard op zoek naar zijn cliënt, Evan Reardon, en naar zijn partner, Nicki Fields. Clay en Nicki hebben Evan van een nieuwe identiteit voorzien omdat zijn vrouw hem en zijn kinderen bedreigde. Nu is hij echter onvindbaar. Nicky zou op vakantie zijn, maar Clay kan haar niet bereiken en dat zint hem totaal niet.

JD Fitzpatrick doet zijn best om Lucy te beschermen, maar zij zal dan wel al haar geheimen uit het verleden met hem moeten delen om te zorgen dat de dader gevonden wordt. Want dat er iets gebeurd is dat de dader er nu toe aanzet om wraak te nemen, dat is duidelijk. Lucy zet zich over haar angst en weerzin heen en gaat mee naar haar geboortedorp. Eenmaal terug wordt Lucy ingezet als lokaas voor de moordenaar en ontdekken zij en Fitzpatrick de gruwelijke waarheid achter de gebeurtenissen van nu en van 21 jaar geleden.

Mijn mening over Van mij alleen

Het verhaal in Van mij alleen beslaat slechts drie dagen, maar de moordenaar heeft er een aardig tempo in: de lijken vliegen je met hoge snelheid om de oren. Daardoor valt het niet zo op dat er maar zo weinig tijd verstrijkt. Ondertussen bloeit de liefde tussen Lucy en JD in dezelfde tijd op. Als je stilstaat bij het tijdsverloop gaat dat opeens wel heel erg snel, zeker gegeven het verleden dat beiden hebben.

Als je dit boek leest, moet je wel van veel bloederig geweld houden. Rose heeft er geen moeite mee hier en daar wat onsmakelijke details rond te strooien. Des te opmerkelijker is het uiteindelijk als je ontdekt wie de dader is. Daar had je het niet van verwacht. Maar de signalen waren er tussen de regels door wel, dus het komt niet volledig uit de lucht vallen.

Dit is een van de boeken waar duidelijk is waar de titel op slaat. De moordenaar wil Lucy, JD wil Lucy en Clay Maynard wil Evan hebben. Allemaal willen ze iemand voor zichzelf. In het geval van Lucy en JD begrijp ik het wel, maar komt het wat psychopathisch over. Na ongeveer tweederde van het boek had ik door wie de moordenaar zou moeten zijn. Het duurt echter tot het einde voor alle losse stukjes op hun plaats vallen. Zo blijft het lekker spannend.

In een paar woorden samengevat is Van mij alleen spannend en gewelddadig met een tikkeltje romantiek. Het leest prettig en houdt je aandacht goed vast. Wat mij betreft is het een aanrader!

4 sterren

Meer informatie over Van mij alleen

  • Oorspronkelijke titel: You belong to me
  • Uitgeverij: De Fontein
  • Verschijningsdatum: mei 2013
  • Aantal pagina’s: 483
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789026133374
  • ISBN (ebook): 9789026133381

Voor meer informatie over de schrijfster kijk je op de website van Karen Rose!

Plaats een reactie