Top 5 mooiste boeken – herfst 2016

In de herfst van 2016 heb ik de gelegenheid gekregen een aantal nieuwe boeken te lezen. Eentje daarvan, Mischling, vond ik erg indrukwekkend. In totaal las ik dertien boeken, waarvan er twee de volle vijf sterren verdienden. Eentje kreeg maar twee sterren, twee boeken kregen er drie en zeven keer gaf ik vier sterren. Als je hebt meegeteld, dan zul je tot de conclusie komen dat ik maar twaalf keer sterren heb uitgedeeld terwijl ik dertien boeken las. Dat komt doordat ik voor Master your mindset van Michael Pilarczyk geen sterren kon geven. Ik ben positief over dit boek, maar je kunt er pas echt iets over zeggen als je er mee aan de slag bent gegaan en daarvoor is het nog te vroeg.

Top 5 herfst van 2016

5. Versplinterd – Dani Atkins

Versplinterd van Dani AtkinsHet mooie van het boek Versplinterd van Dani Atkins is het originele verhaal. Hoofdpersoon Rachel heeft na een val andere herinneringen aan haar leven tot dan toe dan de mensen om haar heen. Wat is nu de werkelijkheid? Samen met Rachel ga je als lezer daarnaar op zoek.

 

4. De leugenaar – Lisa Gardner

De leugenaar van Lisa GardnerWat gebeurt er als niemand eerlijk is? Voor geen van de betrokken partijen blijkt dat er gunstig te zijn. Sandra verdwijnt en zowel haar echtgenoot als een buurman van een paar huizen verder wordt verdacht van de moord op haar. Er is echter geen lijk gevonden. Dus wat is er werkelijk gebeurd?

 

3. Orphan X – Gregg Hurwitz

Orphan X van Gregg HurwitzDit boek was een verrassing voor mij. Ik had iets heel gewelddadigs verwacht, maar las een boek dat wel geweld bevat, maar niet overdreven. Er zat zelfs een vleugje romantiek in dit boek over een man die als kind opgevoed en opgeleid werd om een soort moordmachine te worden. Nu hij volwassen is, maakt hij zijn eigen keuzes en heeft hij besloten zelfstandig verder te gaan.

 

2. In seizoenen – Judith Visser

In seizoenen van Judith VisserIn seizoenen is het eerste boek van Judith Visser dat geen thriller is. En een zeer geslaagd boek. Het is het verhaal van een vrouw die door slecht uitgevoerde controles in het ziekenhuis opeens te horen krijgt dat haar kanker terug is en dat ze uitbehandeld is. Ze laat het er niet bij zitten en vecht voor haar leven.

 

1. Mischling – Affinity Konar

Mischling van Affinity KonarMischling speelt in de Tweede Wereldoorlog. De tweeling Stacha en Perle zijn een eenheid, tot Perle verdwijnt. Zodra Stacha het kamp kan verlaten, gaat ze samen met een jongen wiens tweelingbroer dood is, op zoek naar haar zus. Mischling is hartverscheurend en ontroerend. Het is geen prettig verhaal, maar wel zodanig geschreven dat je er aan het einde toch nog een beetje een goed gevoel aan overhoudt.

Plaats een reactie