Master your mindset – Michael Pilarczyk

Master your mindset van Michael PilarczykSta je wel eens stil bij wat je zoal doet in het dagelijks leven en wat je daarvan vindt? Misschien heb je een baan waar je je dagelijks met tegenzin naartoe sleept. Of ben je alleen maar bezig te proberen te voldoen aan wat jij denkt dat anderen van je verwachten en kom je niet toe aan je eigen leven? Dan moet je Master your mindset van Michael Pilarczyk lezen. Dit is geen zelfhulpboek maar het verhaal van een ervaringsdeskundige. Niet alleen heeft hij opgeschreven hoe het hem zelf is gelukt zijn mooiste leven te leven, ook geeft hij een stappenplan waarmee je voor jezelf aan de slag kunt. Tijd voor actie dus!

Master your mindset in het kort

Master your mindset bestaat uit vier delen. In het eerste deel vertelt Michael Pilarczyk zijn eigen verhaal. Beginnend bij zijn geboorte in Polen neemt hij je mee via zijn schooltijd en zijn eerste baan naar de opkomst en ondergang van zijn succes in de mediawereld. Vervolgens schrijft hij hoe hij tot zijn huidige levenswijze is gekomen. Als je zijn eerste boek, Dansen in de hemel, hebt gelezen, zul je veel herkennen.

In het tweede deel wordt ingegaan op wat er nodig is om gelukkig en succesvol te zijn: je zult moeten weten wat je wilt om je doel te kunnen bereiken. Deel drie gaat in op je mindset. Hoe je denkt, bepaalt wat je doet en daarmee je succes. Je mindset hoeft echter niet een vast gegeven te zijn. Als je er maar je best voor doet, kun je je gedachten veranderen.

Deel vier tenslotte beschrijft de twaalf stappen naar succes, zoals Michael Pilarczyk die gevolgd heeft. Hiermee kun je vervolgens zelf aan de slag.

Videocursus

Zoals de cover van het boek vermeldt, kun je meedoen aan een videocursus. Hoe je dat kunt doen, vind je in het boek. De cursus bestaat uit drie videolessen en bijbehorende werkboeken. Hiermee kun je zelf actief aan de slag om je leven vorm te gaan geven zoals jij dat wilt.

Mijn mening over Master your mindset

Aan het werk!

Master your mindset is geen boek om een keer te lezen en dan weg te leggen. Je moet er actief mee aan de slag. Het boek op zich nodigt al uit om na te denken over wat je wilt met je leven, of je nu leeft zoals je zou willen en wat er anders moet. De combinatie met de videocursus zorgt echter voor net dat beetje meer dat nodig is om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Verwacht geen wonderen van dit boek. Zoals Michael ook zegt in de videocursus: je moet het zelf doen. Je moet zelf bepalen wat het is wat je echt wilt en je moet zelf actie ondernemen. Het gaat niet vanzelf. Je daarvan bewust zijn lijkt me al een goede eerste stap. En het lezen van Master your mindset is dan een logisch vervolg. Overigens lijkt het me ook verstandig op zoek te gaan naar een goede coach als je echt wat wilt. Want als je in staat zou zijn om het helemaal alleen te doen, dan had je nu niet naar deze informatie gezocht maar was je allang op weg naar je mooiste leven.

Ik wil best geloven dat de enige manier om iets aan je situatie te doen is om het roer rigoureus om te gooien. En dat is dan ook meteen het punt waar ik een beetje sceptisch word. Want er moet wel brood op de plank komen. Ik vind het moeilijk te geloven dat iedereen in staat zou zijn te doen wat hij/zij wil en daar ook van zou kunnen leven. Als je niet kunt leven van wat je echt leuk vindt, zul je toch die baan erbij moeten houden. Ook als die je niet bevalt.

Wat leer je uit dit boek

Terwijl ik het boek las, raakte ik helemaal enthousiast. Net als zoveel mensen ben ook ik niet helemaal tevreden met het leven zoals dat nu is. Ik heb ook keuzes gemaakt waarvan ik me achteraf afvraag of dat mijn eigen keuzes zijn geweest of dat ik braaf deed wat er van me verwacht werd. Wat dat betreft is het een heel herkenbaar boek. Gelukkig herkende ik ook delen van de stappen die gezet moeten worden op weg naar het mooiste leven.

In de inleiding schrijft Pilarczyk dat hij niets nieuws vertelt. Heb je je al eerder verdiept in dit onderwerp, dan zal dat ook waar zijn. Wat hij wel doet, is de kennis die hij heeft opgedaan, bundelen in een overzichtelijk en leesbaar boek. Daardoor heeft dit boek toch meerwaarde: doordat het door een ervaringsdeskundige is geschreven weet je dat het niet puur theorie is wat hij schrijft. Het kan echt. Maar je moet er wel wat voor doen.

Geld

Wat ik leuk vind aan dit boek, is de combinatie van het wereldse en het meer spirituele. Als je leest over yoga en meditatie, wordt je er eigenlijk altijd op gewezen dat aardse zaken zoals bezit niet belangrijk zijn. In Master your mindset wordt daar niet moeilijk over gedaan: er is niets mis met (veel) geld verdienen. Want zeg nou zelf: zou jij ook eigenlijk niet best wel rijk willen zijn? Geld maakt misschien niet gelukkig maar het gebrek eraan kan wel ongelukkig maken.

Beoordeling

Normaalgesproken geef ik elk boek een aantal sterren, afhankelijk van hoe goed ik het vond. Bij Master your mindset ga ik daarvan afwijken. Dit is geen boek om van te genieten of bij weg te dromen, dit is een boek om je aan het denken en aan het werk te zetten. Het onderdeel ‘aan het denken zetten’ is gelukt, dus daarom is mijn oordeel positief. Voor het onderdeel ‘aan het werk zetten’ is het nog te vroeg. Ik heb het boek een keer gelezen en van de videocursus alleen nog de eerste les bekeken. Het echte werk moet dus nog beginnen!

Meer informatie over Master your mindset

Plaats een reactie