Versplinterd – Dani Atkins

Versplinterd van Dani AtkinsStel dat je na een ongeluk bijkomt en de wereld blijkt totaal anders te zijn dan je tot dan toe dacht. Je hebt een relatie met je jeugdliefde, je beste vriend van vroeger is niet overleden en je vader is niet ziek. Dat zou toch mooi zijn? Toch kan Rachel niet geloven dat dit echt haar leven is en ze doet er alles aan te bewijzen dat het niet klopt. Wat is nu haar werkelijke leven? Lees het in Versplinterd van Dani Atkins: een boek dat leest als een trein en je van begin tot einde in zijn greep houdt.

Versplinterd in het kort

Vijf jaar geleden raakten Rachel en haar beste vriend Jimmy betrokken bij een ongeluk. Zij raakte gewond, hij overleed. Voor Rachel was het ongeluk aanleiding om haar relatie met Matt te verbreken, te verhuizen en de contacten met haar jeugdvrienden te laten verwateren. Als Rachels vriendin Sarah gaat trouwen, komt Rachel voor het eerst weer in de stad waar ze opgroeide en waar het ongeluk plaatsvond.

Rachel heeft al enige tijd last van hoofdpijn, waarschijnlijk nog een gevolg van het eerdere ongeluk. Als ze na een diner met haar oude vrienden naar het graf van Jimmy gaat, wordt de hoofdpijn zo sterk dat ze onwel wordt en hard met haar hoofd op de grond valt.

Als Rachel bijkomt in het ziekenhuis, zijn er meteen al twee dingen die niet kloppen: haar vader ziet er kerngezond uit terwijl hij kanker had en Jimmy is er gewoon weer bij alsof hij nooit overleden is. Rachel is ervan overtuigd dat dit niet haar echte leven is. Samen met Jimmy gaat ze op onderzoek uit naar haar oude leven en probeert ze uit te zoeken welk leven nu het echte is. Daarbij doet ze bijzondere ontdekkingen en neemt haar leven nog een keer een nieuwe wending.

Mijn mening over Versplinterd

Versplinterd heeft een heel intrigerend begin. Na de eerste alinea weet je al dat je dit boek zo snel mogelijk uit wilt lezen, om maar te weten hoe het allemaal zit. Ik vloog dan ook door het boek heen, het leest vlot en weet de aandacht goed vast te houden. De vraag wat precies ervoor zorgt dat Rachels herinneringen zo anders zijn dan wat de mensen om haar heen zeggen, blijft je constant bezighouden. Toch was ik aan het einde een beetje teleurgesteld. Het verhaal heeft een mooi slot, maar ik miste toch een goede verklaring voor de twee werelden waarin Rachel leeft.

Bij vlagen leest Versplinterd als een chicklit. Naast haar zoektocht naar haar echte leven, wordt Rachel ook nog eens heen en weer geslingerd tussen twee mannen. Maar het verhaal is zoveel meer dan dat. Het zet je echt aan het denken over de gevolgen van de keuzes in je leven. Sommige dingen kun je niet veranderen, zoals in dit boek het wel of niet overleden zijn van Jimmy. Maar Rachels relatie met Matt is wel iets waar Rachel ook andere keuzes had kunnen maken. En zo gaat dat in het echte leven natuurlijk ook.

Omdat ik dit boek in twee dagen verslond, verdient het een hoge waardering. Omdat ik echter naar het einde toe steeds nieuwsgieriger werd naar de ware toedracht van de gebeurtenissen maar hier geen goed antwoord op kreeg, blijft het toch bij vier in plaats van vijf sterren.

4 sterren

Meer informatie over Versplinterd

  • Oorspronkelijke titel: Fractured
  • Uitgeverij: De Fontein
  • Verschijningsdatum: februari 2015
  • Aantal pagina’s: 304 (ebook: 205)
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789032514617
  • ISBN (ebook): 9789032514624

Plaats een reactie