Isa Maron: boeken en volgorde

Isa Maron: literaire thrillersMijn eerste kennismaking met Isa Maron was door het boek Galgenveld. Dit is het eerste deel van de serie De Noordzeemoorden. Galgenveld kreeg ik door een actie van Amazon, waarbij tijdens de Boekenweek elke dag een gratis boek beschikbaar werd gesteld. Later las ik dat het al eerder gratis ter beschikking was gesteld aan de lezers van het AD. Zo werd in een keer een groot publiek bereikt. En dat is slim, want dit boek is zeker de moeite waard om te lezen. En als je het eenmaal uit hebt, wil je de volgende delen van de serie ook lezen!

In De Noordzeemoorden staat de verdwijning van Sarina Slagter centraal. Haar jongere zus Kyra wil forensisch onderzoeker worden en ze wil niets liever dan haar zus opsporen. In de eerste drie delen krijgt ze langzaamaan steeds meer informatie over wat er gebeurd kan zijn, maar de ware toedracht vindt ze nog niet. Ondertussen raakt Kyra ook steeds betrokken bij moordzaken die zich in haar omgeving afspelen. Daarbij loopt ze rechercheur Maud Mertens steeds voor de voeten en brengt ze zichzelf soms in gevaar. Hoewel elk boek om een nieuwe zaak draait, is de verdwijning van Sarina de rode draad. Je moet deze boeken dus zeker op volgorde lezen.

Voordat het eerste deel van De Noordzeemoorden verscheen, schreef Isa Maron al een aantal andere literaire thrillers. De eerste was Passiespel. In dit boek draait het niet alleen om spanning maar ook voor een groot deel om erotiek. Een vrouw probeert haar leven spannender te maken door zich in de wereld van de SM te storten. Wat er daarna gebeurt, heeft ze echter niet meer in de hand. Het onderwerp van dit boek was de aanleiding voor de uitgever om erop aan te dringen dat het boek onder pseudoniem zou verschijnen. Isa Maron heet in werkelijkheid dan ook anders: Marjan Peer (lees ook dit artikel in het AD).

De literaire thrillers van Isa Maron

  • Passiespel (2008) – het debuut van Isa Maron. Spannend en sexy.
  • Verboden verleden (2010) – een seriemoordenaar en een geheim verleden.
  • Schaduwkant (2011) – een vrouw op de vlucht, niet alleen voor haar omgeving maar ook voor zichzelf.
  • Vrij zwemmen (2011) – een minithriller.
  • Galgenveld (2014) – het eerste deel van de serie De Noordzeemoorden.
  • IJskoud (2014) – deel twee van De Noordzeemoorden.
  • Ritueel (2015) – het derde deel van De Noordzeemoorden.
  • Eindspel (2016) – de ontknoping van De Noordzeemoorden.
  • Spiegeling (2017) – fantasy/thrillerverhaal.

Plaats een reactie