Passiespel – Isa Maron

Passiespel van Isa MaronOlga heeft een goed huwelijk, twee leuke kinderen en een goede baan. Toch is ze niet tevreden met haar leven. Om haar seksleven op te peppen laat ze zich inwijden in de wereld van de sm. Wat begint als een spel, wordt al snel bloedserieus. Kan Olga zich staande houden in deze wereld zonder zichzelf te verliezen? Passiespel is de debuutroman van Isa Maron. Het staat bol van de erotiek en is ondertussen ook nog eens behoorlijk spannend.

Passiespel in het kort

Olga en Michiel zijn al jaren getrouwd en de ouders van een zoon en een dochter. Olga houdt nog veel van Michiel, maar mist de spanning in bed die ze in het begin van hun relatie voelden. Samen gaan ze op onderzoek uit in de wereld van de kinky seks. Als Michiel aangeeft dat het idee van Olga met een andere man hem opwindt, gaat ze op zoek naar een minnaar. Olga wil echter net even iets verder gaan dan een gewone liefdesrelatie.

Olga vindt een man die haar zal inwijden in sm. In het begin is alles nieuw en spannend. De man vraagt gehoorzaamheid en Olga doet braaf wat hij wil. Hij gaat steeds verder en Olga laat zich meeslepen.

Ondertussen blijkt Olga’s vader ziek te zijn en snel te overlijden. Dit brengt herinneringen aan haar niet al te prettige jeugd naar boven. Langzaam begint Olga de controle over haar situatie te verliezen, terwijl het sm-spel naar een hoogtepunt gaat. Nu zal ze een keuze moeten maken: geeft ze zich volledig over of kiest ze voor zichzelf en haar gezin?

Mijn mening over Passiespel

Toen ik in Passiespel begon, verwachtte ik vooral een erotische roman. Maar het bleek veel meer te zijn dan dat. Erotiek speelt zeker een belangrijke rol, maar het verhaal draait eigenlijk om iets heel anders. Het gaat om Olga die zichzelf verliest in haar poging haar leven spannender te maken. Maron laat mooi zien wat er allemaal in Olga omgaat, waarom ze doet wat ze doet.

Omdat ik geen spanning verwachtte, was ik meteen aan het begin van het boek al aangenaam verrast. Passiespel begint namelijk met een scène uit het einde van het verhaal. Dan begrijp je nog niet veel van wat er aan de hand is. Ik zat er zelf helemaal naast met mijn verwachtingen. Maar het zorgt wel voor spanning: je weet dat er iets zit aan te komen, je weet alleen nog niet hoe en wat precies.

De eerste boeken van Isa Maron die ik las, waren deel 1 en 2 van De Noordzeemoorden. Het verbaasde me toen dat ze eerder meer erotisch getinte boeken had geschreven. Na het lezen van Passiespel kan ik dat veel beter begrijpen: het is niet alleen een boek over passie maar ook over de controle verliezen, vertrouwen in anderen en het misbruik dat die anderen daarvan maken (mijn interpretatie). Bovendien is er net als bij De Noordzeemoorden hier ook veel aandacht voor de belevingswereld van de hoofdpersoon. Ook al maakte ze keuzes die ik nooit zou maken, ik leefde toch erg met Olga mee. Los van de erotiek, die gewoon hoort bij het onderwerp sm, is het een spannend boek dat in de boekenkast niet misstaat tussen de literaire thrillers.

4 sterren

Meer informatie over Passiespel

  • Uitgeverij: Mistral
  • Verschijningsdatum: oktober 2008
  • Aantal pagina’s: 275
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789049953874
  • ISBN (ebook): 9789049953881

Meer informatie over de auteur vind je op de website van Isa Maron!

Plaats een reactie