Verwacht: De verborgen universiteit 3 – Natalie Koch

De verborgen universiteit 3 - de stad van de alchemist van Natalie KochIn februari verschijnt het langverwachte derde deel van de serie De verborgen universiteit van Natalie Koch. In 2011 verscheen deel 1: De erfenis van Richard Grenville en in 2012 deel 2: Het levende labyrint. In 2016 is het dan tijd voor deel 3: De stad van de alchemist.

In De erfenis van Richard Grenville maken we kennis met Alexa Westerhof. Deze negentienjarige dochter van een alleenstaande moeder gaat een semester aan een kleine universiteit in Londen studeren. Daar ontdekt ze dat er nog een hele wereld naast de bekende wereld is: de geheime wereld van de magi. Alexa blijkt zelf tot deze groep van mensen met bijzondere krachten te behoren. Ze ontdekt dat ze deze krachten van haar vader, Richard Grenville, heeft.

In Het levende labyrint gaat Alexa op zoek naar de waarheid achter haar vaders dood. Ze ontdekt dat hij en zijn zus betrokken waren bij een onderzoek naar een zeventiende-eeuws manuscript over magische muziek met een bijzondere uitwerking op de luisteraars. Alexa duikt in allerlei geheimen waardoor ze zichzelf en anderen flink in gevaar brengt.

In De stad van de alchemist gaat Alexa verder op onderzoek uit in de hoop meer te weten te komen over de mysterieuze muziek. Ze komt daarbij weer voor allerlei vragen en problemen te staan. Want welke rol spelen de mensen om haar heen? En hoe zit het met de raadselachtige sterfgevallen?

Uitgeverij Q zegt over De verborgen universiteit 3 – De stad van de alchemist:

In De stad van de alchemist gaat Alexa Westerhof op zoek naar de geschriften van de zeventiende-eeuwse magus Morgenstern. Kan zijn muziek de wereld vernietigen of juist verbeteren? En mag je magie opdringen aan de wereld als die daar beter van wordt? Welk spel spelen Jeremy Crowley en Augustus Fenrick? Samen met haar grootvader en vrienden duikt Alexa in de geschiedenis van geheime Londense genootschappen om een antwoord te vinden op alle vragen en te voorkomen dat Morgensterns theorieën in verkeerde handen vallen. Raadselachtige sterfgevallen zorgen voor onrust in Londen en als er rellen uitbreken, lijken de dagen van de stad geteld. Intussen moet Artemus Jones zich verantwoorden voor zijn betrokkenheid bij de gebeurtenissen van twintig jaar geleden en zwerft er een dakloze rond die meer te verbergen heeft dan zijn identiteit.

De verborgen universiteit 3 – De stad van de alchemist

Natalie Koch

  • Uitgeverij: Uitgeverij Q
  • Verwachte verschijningsdatum: 9 februari 2016
  • Aantal bladzijden: 664
  • Verkrijgbaar als: hardcover, ebook
  • ISBN (hardcover): 9789021457673
  • ISBN (ebook): 9789021457680

Plaats een reactie