Geknipt voor jou – Chantal van Gastel

Geknipt voor jou van Chantal van GastelGeknipt voor jou gaat over Hannah Fisher, die niets liever wil dan haar eigen modelijn opzetten. Om dat te bereiken werkt ze als personal assistent voor de bitchy Anna Lee. Op een dag ontmoet ze Frank Stevens, de enorm arrogante, getrouwde vader van de driejarige Sven. Het kan natuurlijk niet anders dan dat de twee verliefd op elkaar worden. Dit levert voor beiden de nodige strubbelingen op. Zal de liefde overwinnen?

Geknipt voor jou in het kort

Hannah Fisher nadert de dertig. Ze heeft een grote droom: haar eigen modelijn opzetten. Ze steekt al haar tijd in Anna Lee, voor wie ze als personal assistent werkt. Relaties met mannen willen maar niet lukken, onder andere doordat de mannen het niet prettig vinden dat Hannah op de meest onmogelijke momenten door Anna Lee wordt opgeroepen en Hannah daar ook nog altijd direct gehoor aan geeft. Hannah accepteert het omdat ze hoopt dat Anna Lee op een dag zal zien wat Hannah kan en haar zal helpen.

Dat Hannah veel te goed is voor deze wereld, blijkt ook wel weer als ze gebeld wordt door een kinderdagverblijf omdat haar zoontje ziek is en opgehaald moet worden. Hannah heeft echter geen kinderen, het kinderdagverblijf heeft alleen haar nummer omdat ze wel eens de kinderen van een vriendin ophaalt. Om het misverstand recht te zetten, gaat ze erheen. Daar treft ze de driejarige, zieke Sven. Ze vindt het zo zielig dat zijn ouders hem niet komen halen, dat ze hem zelf meeneemt. Enig gesleep met het kind volgt, tot de woedende vader hem eindelijk komt halen.

Deze vader is de advocaat Frank Stevens. Hannah is boos op hem vanwege zijn gedrag en het feit dat hij geen sorry zegt of bedankt voor het opvangen van zijn kind. Daarom stuurt ze hem een rekening en zo raken ze met elkaar in contact. Eerst mogen ze elkaar niet, maar in de loop van de tijd draaien ze helemaal om. Er is echter een probleem: Frank is getrouwd. Hannah ziet een relatie met een getrouwde man niet zitten, maar wil ook zijn gezin niet kapotmaken. Hoe kan ze hem dan toch voor zich winnen?

Mijn mening over Geknipt voor jou

Geknipt voor jou is de eerste chicklit die ik gelezen heb, waarin de mannelijke hoofdpersoon zelf aan het woord komt. Heel apart. Hannah en Frank vertellen het verhaal om en om vanuit hun eigen perspectief. Zo leer je van beiden de drijfveren kennen. Ondanks dat kostte het me moeite om Frank aardig te gaan vinden. In de eerste hoofdstukken is Chantal van Gastel er zo goed in geslaagd hem als een enorme eikel neer te zetten, dat ik hem pas tegen het einde begon te mogen.

In de andere boeken die ik van Van Gastel heb gelezen (Ik wist het en Zwaar verliefd!) was de mannelijke hoofdpersoon ook niet een en al aardigheid. Toch was dat in dit boek een stuk extremer. Mij persoonlijk beviel dat iets minder, daarom waardeer ik dit boek ietsje lager dan die andere twee. Maar ik ga zeker nog meer van Chantal van Gastel lezen!

In Geknipt voor jou wordt een deel van de conversatie tussen Hannah en Frank via e-mail gedaan. Dat deed me denken aan Vijftig tinten grijs, waar Anastasia en Christian ook heel wat af mailen. Maar toen bedacht ik me dat Geknipt voor jou twee jaar eerder is verschenen. Chantal van Gastel is dus een trendsetter geweest voor een heel populair boek!

Alles bij elkaar is Geknipt voor jou een geslaagd boek. Hannah is een leuk personage om je in in te leven en je gunt haar al snel het allerbeste. Het wisselende perspectief houd je bij de les, je wordt zo af en toe gedwongen even na te denken wie nu ook al weer aan het woord is. In de tuin met een lekker zonnetje erbij was het een heerlijk boek om te lezen.

3 sterren

Meer informatie over Geknipt voor jou

  • Uitgeverij: The House of Books
  • Verschijningsdatum: september 2010
  • Aantal pagina’s: 367
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789044328165
  • ISBN (ebook): 9789044329162

Kijk op de website van Chantal van Gastel voor meer informatie over de auteur!

Plaats een reactie