Verwacht: Otmars zonen – Peter Buwalda

Otmars zonen van Peter BuwaldaAcht jaar na zijn debuut publiceert Peter Buwalda zijn tweede boek: Otmars zonen. En blijkbaar gaat het niet weer zo lang duren voor hij weer iets schrijft, want dit wordt aangekondigd als het eerste deel van drie. Het tweede deel (De jaknikker) zal precies twee jaar na het eerste verschijnen. Het derde deel (Hysteria siberiana) volgt nog eens twee jaar later.

Als ik zo eens wat recensies van Buwalda’s eerst boek, Bonita Avenue doorlees, dan valt me op dat die nogal wisselend zijn. De een vindt het boek briljant terwijl de ander er niet doorheen kon komen. Als ik zo de beschrijving bij Otmars zonen lees, dan komt het op mij nogal chaotisch over. Geen touw aan vast te knopen. Het zou dus zomaar kunnen dat dit boek dezelfde variatie aan kritieken gaat opleveren. Op basis van wat ik nu over het boek lees, laat ik het toch maar aan mij voorbij gaan.

Uitgeverij De Bezige Bij zegt over Otmars zonen:

De jonge Shell-employé Ludwig Smit kruipt steeds dichter op de huid van zijn vader, Johan Tromp, die tweeëndertig jaar lang de grote onbekende in zijn leven is geweest. Meester en knecht raken tot elkaar veroordeeld op Sakhalin Island, waar Johan Tromps daverende carrière in de oliebusiness wankelt als journaliste Isabelle Orthel zich aandient. Ludwig en zij delen een kortstondig maar pijnlijk verleden in Twente – en ook Tromp is op zijn hoede voor deze vrouw, die hij onder beroerd gesternte leerde kennen in de Nigerdelta. Intussen rijst de vraag of het verstandig is dat Ludwig de gedreven journaliste toegang verleent tot zijn wereldberoemde stiefbroer, de concertpianist Dolf Appelqvist. Appelqvists aan waanzin grenzende licht lijkt – eindelijk – dovende, ware het niet dat hij in het bezit is van een verloren gewaand derde deel van Beethovens pianosonate opus 111.

Otmars zonen – Peter Buwalda

  • Uitgeverij: De Bezige Bij
  • Verwachte verschijningsdatum: 25 september 2018
  • Aantal pagina’s: 496
  • Verkrijgbaar als:
    • Paperback (ISBN: 9789403123004)
    • Hardcover (ISBN: 9789403125305)
    • Ebook (ISBN: 9789403130309)

Plaats een reactie