Verwacht: Dagen van schaamte – Lieneke Dijkzeul

Dagen van schaamte van Lieneke DijkzeulVoor de liefhebbers van literaire thrillers van Nederlandse bodem verschijnt in november 2016 weer een nieuw boek dat je echt moet lezen: Dagen van schaamte van Lieneke Dijkzeul.

Wat me vooral opviel en beviel aan het vorige boek van Lieneke Dijkzeul, Als padden schreeuwen, was de aparte invalshoek waardoor het mogelijk werd zodanig mee te leven met de dader dat ik het zelfs volkomen terecht vond wat ze deed. Het boek was namelijk geschreven vanuit de dader in plaats van vanuit de politie of de slachtoffers. Dan blijken die daders opeens helemaal geen harteloze killers te hoeven zijn. Het kunnen ook best mensen zijn zoals jij en ik.

In Dagen van schaamte lijken we weer te maken te krijgen met een perspectief vanuit de dader. Hoofdpersoon Pieter Elting komt in eerste instantie over als een slachtoffer, maar volgens onderstaande beschrijving lijkt hij toch iets op zijn geweten te hebben…

Uitgever Ambo|Anthos zegt over Dagen van schaamte:

Dagen van schaamte is de nieuwste thriller van de Nederlandse Henning Mankell: Lieneke Dijkzeul, auteur van De geur van regen, Wat overblijft en Als padden schreeuwen. Dagen van schaamte is een verhaal over onmacht en eenzaamheid, vol psychologische spanning.

Pieter Elting is een geslaagd man: glanzende carrière, groot huis, dure auto. Dan slaat het noodlot toe: op klaarlichte dag wordt hij ontvoerd en vervolgens opgesloten in een lege kamer. Hoewel hij ervan overtuigd is dat hij daar nooit eerder is geweest, komt de plek hem toch bekend voor. Maar waarom is hij hier? Zijn ontvoerders geven hem geen verklaring. Integendeel, hij krijgt de opdracht er zelf achter te komen. Als hem ten slotte de schrijnende reden duidelijk wordt, bekent hij schuld, maar alleen om zijn leven te redden.

De boeken van Lieneke Dijkzeul werden genomineerd voor diverse prijzen, waaronder de Gouden Strop en de Diamanten Kogel.

Dagen van schaamte – Lieneke Dijkzeul

  • Uitgever: Ambo|Anthos
  • Verwachte verschijningsdatum: 10 november 2016 (ebook en dwarsligger januari 2017)
  • Aantal pagina’s: 288
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook, dwarsligger
  • ISBN (paperback): 9789026337154
  • ISBN (ebook): 9789026337161
  • ISBN (dwarslligger): 9789049805098

Plaats een reactie