Chantal van Gastel: boeken en volgorde

Ik wist het van Chantal van GastelChantal van Gastel behoort tot Nederlands populairste schrijfsters van chicklit. Of van feelgood romans, als je het liever zo noemt. Haar eerste roman, Zwaar verliefd! uit 2008, werd meteen een groot succes en zorgde voor een doorbraak. In 2018 werd dit boek verfilmd. Ook het vervolg is verfilmd en de nieuwere roman Ik wist het is in 2022 ook in de bioscoop te zien geweest. De keuze voor die boeken begrijp ik wel, ik vond ze zelf ook de beste die Van Gastel heeft geschreven.

Chantal van Gastel is dan misschien het meest bekend van boeken als Zwaar verliefd!, ze heeft echter nog meer geschreven. Zo schreef ze twee bundels met verhalen, eentje met een zomers tintje en eentje in winterse sferen.

Daarnaast is ze samen met haar zus aan de slag gegaan en dat heeft geresulteerd in twee boeken. De eerste daarvan, Zonder jou, is een heel ander type boek dan je van Van Gastel gewend bent. Ze zegt er zelf over op haar website dat het wel over liefde gaat, maar dat het meer een duister liefdesverhaal is. Het zou omschreven kunnen worden als een thriller of als psychologische roman. Ondertussen hebben de zussen een gezamenlijke auteursnaam bedacht: Céla van Gastel. Onder deze naam is hun volgende project verschenen: Vaarwel Roscoe. En ook van dit boek liggen de plannen voor een verfilming al klaar!

De boeken van Chantal van Gastel

Onderstaand een overzicht van de boeken die Chantal van Gastel heeft geschreven, op volgorde van publicatie.

Feelgood

Verhalen

  • 21 Zomers en andere verhalen (2014)
  • Winter in New York en andere verhalen (2015)

Samen met zus Priscilla van Gastel

  • Vaarwel Roscoe (2021, onder de naam Céla van Gastel)
  • Zonder jou (2016)

Een boek kopen doe je via deze link bij bol.com. Zo help je mee deze website in stand te houden zonder dat het je wat extra’s kost!

Nog meer weten over Chantal van Gastel en haar boeken? Kijk dan eens op haar website!

Plaats een reactie