Zwaar verliefd! – Chantal van Gastel

Zwaar verliefd! van Chantal van GastelDe grootste maat van die ene mooie broek meenemen naar het pashokje en hem dan niet om je benen en je heupen krijgen. De grote frustratie van Isa Verstraten. Vastbesloten een strak figuur te krijgen, gaat Isa samen met haar zus Tamara aan het werk in de sportschool. Tijdens haar werk ontmoet ze een extra reden om zich in te spannen: de superknappe Ruben. Meteen is ze Zwaar verliefd! Isa’s weg naar de liefde heeft veel hobbels. Niet alleen haar uiterlijk zit Isa dwars, maar ook het verleden van Ruben. Gaat het haar lukken om af te vallen en vooral, om Ruben te veroveren?

Waar gaat Zwaar verliefd! over?

Hij past niet. Shit, hoe kan dat nou? Het is de grootste maat in deze winkel. Ik heb geen andere keus, deze broek moet passen. Het móét.‘ Dit is het moment dat Isa Verstraten besluit haar leven helemaal om te gooien.

Zwaar Verliefd! is het verhaal van Isa, een jonge dierenarts die van veel en lekker eten houdt. Het gevolg is dat ze zwaar gefrustreerd raakt omdat ze niet meer in de leuke winkeltjes kleding kan kopen. Ze laat zich door haar zus Tamara overhalen mee te gaan naar de sportschool. Daar ontmoet ze Bram, een wat bazige jongeman die Isa moet helpen met haar trainingsschema.

’s Nachts wordt Isa opgeroepen om naar een doodzieke hond te komen. Het baasje van deze hond blijkt een enorm knappe jongen te zijn. Isa is meteen ondersteboven. Het lukt haar de hond erbovenop te helpen. Om zijn baasje wat vaker te kunnen zien, verzint ze een smoes om de hond naar de praktijk terug te laten komen.

Alles gaat goed en met wat aanmoediging van haar vriendinnen, Floor en Daphne, lijkt er al gauw iets moois op te bloeien tussen Isa en Ruben. Maar dan komt het noodlot in de vorm van Marleen, de ex van Ruben. Als blijkt dat de relatie tussen Ruben en Marleen misschien toch nog niet helemaal voorbij is, wil Isa niets meer met hem te maken hebben.

Zowel Tamara als Floor en Daphne zijn ervan overtuigd dat Isa en Ruben bij elkaar horen. Ieder probeert op zijn eigen manier te zorgen dat het toch nog goed komt. Isa maakt het ze echter niet gemakkelijk. En dan komt Bram ook nog even om het hoekje kijken.

Mijn mening over Zwaar verliefd!

Het voordeel van een chicklit is dat je van tevoren weet dat het goed gaat aflopen. Je weet niet hoe en er is onderweg nog wel het een en ander te overwinnen, maar je hoeft je geen zorgen te maken dat de hoofdpersoon ongelukkig achterblijft. Zo kun je heerlijk genieten van alles wat mis gaat. Het gaat toch wel goed komen. Zo ook in Zwaar verliefd!

Zwaar verliefd! heeft echter wel wat meer inhoud dan alleen maar ‘meisje vindt jongen leuk, jongen vindt meisje ook leuk en aan het einde krijgen ze elkaar’. Halverwege hebben ze elkaar al gevonden, dus dan weet je dat er nog iets te gebeuren staat. En het gaat ook helemaal mis voor Isa. Dan weet Chantal van Gastel je goed in spanning te houden: zal het nog goedkomen? En hoe? Het enige puntje van kritiek is dat Isa een hoogopgeleide jonge vrouw is en toch geobsedeerd is door haar uiterlijk en mooie kleren. Dat vind ik niet zo bij elkaar passen.

Ik heb nog niet veel chicklits gelezen. Ik wist het (ook van Chantal van Gastel) was de eerste en daar was ik positief over. Ook Zwaar verliefd! heeft me weer positief verrast. Het bleek een heerlijk boek voor een lui weekend in de zon. Nu dus op naar de volgende twee delen!

4 sterren

Meer informatie over Zwaar verliefd!

  • Uitgeverij: The House of Books
  • Verschijningsdatum: oktober 2008
  • Aantal pagina’s: 256
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789044347692
  • ISBN (ebook): 9789044335859

Kijk op de website van Chantal van Gastel voor meer informatie over de auteur!

Plaats een reactie