Bestemd voor mij – Chantal van Gastel

Bestemd voor mij van Chantal van GastelJessica heeft een drukke baan en een leuke vriend. Haar drie beste vriendinnen ziet ze daardoor te weinig dus wordt het tijd om bij te praten. Dat gaan ze doen in het vakantiehuis van de familie van Jessica. Helaas zijn er nogal wat onverwachte gasten, waaronder de ex van Jessica waar ze al jaren niet meer over wil praten. Nu zal ze toch haar keuzes en gedrag uit het verleden onder ogen moeten zien. Bestemd voor mij van Chantal van Gastel is een verhaal over het leren kennen van jezelf en ontdekken wat belangrijk is in het leven.

Bestemd voor mij in het kort

Jessica bracht in haar jeugd haar vakanties altijd door met haar familie in het gezamenlijke vakantiehuis. Nu ze ouder is, komt ze er niet zo vaak meer. Door haar drukke leven met werk en vriend heeft ze weinig tijd. Daarom heeft ze extra veel zin om een weekend in het huis door te brengen met haar drie beste vriendinnen. Lekker ontspannen en bijpraten, is de bedoeling. Het loopt anders.

Bij aankomst blijken er nog andere gasten in het huis te zijn. Vervolgens duikt Jessica’s ex overal op en wordt ze zo wel gedwongen met hem te praten. Dat is iets wat ze nooit gedaan heeft nadat hij haar hart gebroken had. Van een rustig weekend is uiteindelijk geen sprake, maar er wordt wel veel opgehelderd.

Ondertussen willen Jessica’s ouders het huis verkopen, liefst aan een van de kinderen. De jongere generatie staat niet te springen en heeft ook het geld niet om het huis te kopen. Dan komt er een potentiële koper. Dit is een oude bekende van Jessica, eentje waar ze geen goede herinneringen aan heeft. Voor haar reden om in te grijpen.

Mijn mening

Altijd leuk, een nieuw boek van Chantal van Gastel, dacht ik. Maar Bestemd voor mij viel eigenlijk een beetje tegen. De belangrijkste reden daarvoor is dat ik het grootste deel van de tijd geen idee had waar het eigenlijk naar toe moest gaan. Het is geen standaard chicklit waar de hoofdpersoon keuze heeft uit twee mannen. Nou ja, die twee mannen zijn er wel, en de benodigde vriendinnen en de veeleisende baan ook, maar daar houdt de gelijkenis dan wel weer op.

Een tweede ding waar ik moeite mee had, is de locatie. Een deel van het verhaal speelt zich af in het vakantiehuis ‘op de berg’ en een ander deel in de stad. Ik had de indruk dat dat gewoon een stad ergens in Nederland was. Maar hoe zit het dan met die berg, want zo ver weg lijkt dat vakantiehuis niet te zijn. In ieder geval lijkt de berg in hetzelfde land te liggen als de stad. Er zal wel sprake zijn van fictieve plaatsen die alleen in het hoofd van de schrijver bestaan, maar verwarrend vond ik het wel.

Wat ik wel leuk vond in dit boek, is dat er personages uit eerdere boeken terugkomen. Als je die boeken gelezen hebt, bijvoorbeeld Ik wist het of Geknipt voor jou, dan denk je soms opeens: ‘Ken ik die persoon niet ergens van?’ Dat vond ik wel grappig.

Verder is het gewoon een echte Van Gastel met veel ontroerende, romantische en grappige momenten. Het was dus zeker geen straf om te lezen, maar ik vind haar andere boeken gewoon beter.

3 sterren

Meer informatie over Bestemd voor mij

  • Uitgeverij: The house of books
  • Verschijningsdatum: november 2018
  • Aantal pagina’s: 320
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789044355727
  • ISBN (ebook): 9789044355734

Plaats een reactie