Ik wist het – Chantal van Gastel

Ik wist het van Chantal van GastelEen goede baan in de marketing opzeggen om een bloemenwinkel te gaan beginnen. Niet iedereen heeft er het lef voor, maar de hoofdpersoon van Ik wist het, Mia Robbins, wel. Na een aantal jaren in de grijze zakenwereld ruilt ze haar nette pakken in voor vrolijke jurkjes en kleurrijke bloemen. Met Mia Robbins zet Chantal van Gastel een innemende persoonlijkheid neer waar je soms bijna jaloers op zou worden.

Waar gaat Ik wist het over?

Mia Robbins heeft in haar school- en studietijd veel tijd doorgebracht in een bloemenwinkel op het stationsplein. Ondertussen volgde ze de verwachtingen van haar omgeving, studeerde en ging in de marketing werken. Al snel voelde ze dat ze in die baan niet gelukkig zou worden. Ze denkt dan ook niet lang na voor ze besluit een bloemenwinkel te beginnen in het pand waar ze vroeger ook al werkte.

Vanaf dat moment fladdert ze in hippe jurkjes en op gemakkelijke ballerina’s door het leven. Niet dat het altijd even gemakkelijk is, zo’n winkel is hard werken. Maar wel werken met uitzicht op de tostibus van Feo. In hem herkent Mia, letterlijk, de man van haar dromen. Maar dan is er ook nog de journalist Axel, alias De Haai, die ze ontmoet terwijl ze voor de tostibus in de rij staat.

Chantal van Gastel heeft dit boek een magisch tintje meegegeven. Daardoor heeft Mia een uitstekende intuïtie, zoals ze het zelf noemt. Regelmatig ‘ziet’ ze dingen gebeuren die pas in de toekomst gaan plaatsvinden. Hoe moet ze hier mee omgaan? Ze wil graag voorkomen dat de vervelende dingen die ze ziet, gebeuren. Maar houdt ze zich soms niet teveel vast aan wat ze in de toekomst ziet?

Mijn mening over Ik wist het

Na anderhalve week met Mia, Feo en Axel begin ik ze al een beetje te missen. Ze waren leuk gezelschap. Hoewel geen van allen echt mijn type is: Mia is soms wel wat erg impulsief, Feo denkt me soms net iets teveel alleen aan zichzelf en Axel heeft iets opdringerigs. Maar samen zijn ze een leuk stel om ’s avonds mee op de bank te zitten. Hoewel ze niet mijn type is, heb ik wel bewondering voor Mia: zomaar je baan opzeggen om aan een onzekere toekomst te beginnen, is niet niks. Hier kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen!

De chicklit behoorde niet tot de categorie boeken die ik meestal lees. Maar Ik wist het heeft me verrast. Ook zonder moordenaars en ander onguur volk kan een boek spannend zijn. Want krijgt Mia degene die ze hebben wil? En weet ze op tijd in te grijpen in de gebeurtenissen die ze in de toekomst ziet? Ik keek er elke dag naar uit om weer een stukje te kunnen lezen, en dat is een goed teken!

Ik wist het begint met het nieuwe leven van Mia. Dat is op zich al een spannende situatie. De spanning wordt langzaam verder opgebouwd als eerst Feo en daarna Axel op het toneel verschijnt. Als beide heren eenmaal in Mia’s leven zijn, moet je wel verder lezen om te weten hoe het ze verder zal vergaan. Daar kom je pas helemaal aan het einde achter. De onzekerheid die Mia voelt, komt zo ook goed over op de lezer.

Ik had alleen maar positieve verhalen over dit boek gelezen, voor ik besloot het te kopen. Ik kan nu zeggen, dat ik totaal geen spijt heb van die keuze. Het is een boek om heerlijk bij weg te dromen. Het verdient dan ook zeker vier sterren!

4 sterren

Meer informatie over Ik wist het

  • Uitgeverij: The House of Books
  • Verschijningsdatum: september 2014
  • Aantal pagina’s: 400
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789044344868
  • ISBN (ebook): 9789044344875

Kijk op de website van Chantal van Gastel voor meer informatie over de auteur!

Plaats een reactie