Verwacht: Ritueel – Isa Maron

Maron, Isa - RitueelNog niet zo lang geleden las ik deel 1 van de Noordzeemoorden: Galgenveld. Een combinatie van een meedogenloze moordenaar en het spel tussen scholier Kyra Slagter en rechercheur Maud Mertens zorgde voor een spannend geheel. Kyra’s uiteindelijke doel is haar zus Sarina, die vier jaar eerder spoorloos verdween, terug te vinden. Omdat het een vierdelige serie wordt, blijven er een aantal losse eindjes achter aan het einde van het boek.

In deel twee, IJskoud, worden de verschillende verhaallijnen weer opgepakt. Daarnaast krijgt Maud Mertens te maken met de verdwijning van een aantal jonge kinderen. Kyra weet als geen ander hoe het is als plotseling iemand uit je gezin verdwijnt. Zij gaat in IJskoud verder met haar zoektocht naar haar verdwenen zus. Ook gaat het verhaal van een mysterieus meisje dat in Engeland is gevonden, verder.

In deel 3 van de Noordzeemoorden zal het onderzoek naar de verdwijning van Sarina in een stroomversnelling komen. Als je eenmaal aan de Noordzeemoorden begonnen bent, moet je eigenlijk wel verder lezen om te weten te komen wat er is gebeurd. Nu zul je daar in deel 3 nog niet achterkomen, verwacht ik. Deel 4 komt immers ook nog.

Uitgeverij The House of Books zegt over Ritueel:

De Noordzeemoorden; een vierdelige thrillerserie die de lezer meevoert van Amsterdam naar Texel, en verder langs de Noordzee. Op overtuigende wijze schiep Maron een wereld waarin de levens van rechercheur Maud Mertens en student Kyra Slagter samenkomen. Massaal raakten lezers in de ban van de verdwijning van Kyra’s zus Sarina. In Ritueel, deel 3 van de serie, komt het onderzoek naar haar vermissing in een stroomversnelling. Kyra en Maud beseffen dat de zaken waar ze aan werken groter zijn dan ze ooit hadden kunnen vermoeden.

Even je geheugen opfrissen? Lees dan de recensies van deel 1 en 2:

Update 22 november 2015: het ebook is inmiddels verschenen! Mijn recensie vind je hier.

Update 27 november 2015: de paperback is er nu ook!

Ritueel – Isa Maron

   • Verwachte verschijningsdatum: 27 november 2015
   • Aantal bladzijden: 336
   • ISBN (paperback): 9789044348156
   • ISBN (ebook): 9789044348163

Plaats een reactie