Liefde op de Javazee – Anita Verkerk

Liefde op de Javazee van Anita Verkerk“Laatste oproep voor passagier Fleur Zomerdijk, reizend naar Singapore. U vertraagt de vlucht. Onmiddellijk aan boord via uitgang E5.” Dat begint goed. Een vakantie met de familie op een cruiseschip begint met een bijna gemist vliegtuig. Gelukkig vergaat het Fleur in het vervolg van het boek wat beter en vindt ze zelfs de liefde van haar leven.

Anita Verkerk

Anita Verkerk heeft een groot aantal lekker-lui-lezen-boeken op haar naam staan. Ze schrijft romantische romans om na een dag hard werken lekker mee te ontspannen. De boeken zijn geschreven voor vrouwen, maar de mannen hebben er ook wat aan. Zij kunnen lekker rustig voetbal kijken als hun vrouw met een boek van Verkerk wegzwijmelt, zo valt op haar website te lezen. Met Liefde op de Javazee schreef Anita Verkerk het eerste deel van een serie die zich afspeelt op cruiseschip Cupido.

Waar gaat Liefde op de Javazee over?

De ouders van Fleur Zomerdijk zijn bijna 35 jaar getrouwd en vieren dat met een cruise op de Javazee. Naast beide ouders zijn hun drie dochters, waaronder Fleur, de kinderen van de oudste dochter en de oma van de partij. Fleur heeft, behalve met haar oma, geen warme band met haar familie en dat ze ruzie maken, is meer regel dan uitzondering. Gelukkig zijn Koen van Hout en zijn opa Coenraad er ook. Fleur had ze in het vliegtuig al ontmoet en ze had daar al vastgesteld dat Koen een spetter is. Aangezien ze vrijgezel is, is hij een mooie prooi.

Tijdens de reis doen de moeder en zussen van Fleur hun best haar het leven zuur te maken. Gelukkig is opa Coenraad vaak in de buurt om de rollen om te draaien. Zo komt Fleur toch redelijk ongeschonden de vakantie door. Ze vindt zelfs een nieuwe baan aan boord van het cruiseschip. Komt goed uit, want aan het einde van de maand zou ze werkloos worden. Zoals het hoort in een liefdesroman, bloeit er langzaam iets op. Niet alleen tussen Fleur en Koen, maar ook tussen opa en oma. De liefde op de Javazee is een feit.

Mijn mening over Liefde op de Javazee

Liefde op de Javazee is echt een boek voor tussendoor. Zo heb ik het ook gelezen. Even niet nadenken. Het verhaal loopt goed af, dat weet je van tevoren. Je hoeft je dus nergens druk om te maken. De karakters zijn allemaal wat eenzijdig. De moeder en zussen zijn alleen maar bitch, oma en vader zijn alleen maar lief, opa en Koen zijn bijdehand. En Fleur is een verstrooide fashionchick met een gat in haar hand.

En dan is er nog Jannes van Mechelen. Hij is de enige die voor een beetje spanning zorgt. Hij stalkt Fleur en het lijkt of hij de familie kent, maar zij weet niet waarvan. Op zich best aardig, dit verhaalelement, maar gegeven het doel waarvoor hij op de cruise is (en dat zal ik nu niet verklappen),vind ik dat hij wel een erg dure manier heeft uitgekozen. Hij had ook gewoon in Nederland langs kunnen gaan.

Dit type boeken, de liefdesroman, is niet mijn favoriete genre. Maar af en toe gaat er wel eentje in, om mijn leeshorizon te verbreden. Omdat het meer aan mij dan aan het boek ligt dat ik er niet snel een tweede van pak, geef ik dit boek toch drie sterren.

3 sterren

Meer informatie over Liefde op de Javazee

  • Uitgeverij: Cupido
  • Verschijningsdatum: januari 2015
  • Aantal pagina’s: 164
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789462041394
  • ISBN (ebook): 9789462041370

Kijk voor meer informatie over de auteur op de website van Anita Verkerk!

Plaats een reactie