Verwacht: Een onbeminde vrouw – Nele Neuhaus

De onbeminde vrouw van Nele NeuhausEindelijk kunnen we deel 1 van de serie over rechercheurs Pia Kirchhoff en Oliver von Bodenstein van Nele Neuhaus in het Nederlands lezen: Een onbeminde vrouw verschijnt in maart 2016. De boeken van Nele Neuhaus kenmerken zich door het ingewikkelde plot met veel personages en veel onderlinge verbanden. Daardoor wordt het heel moeilijk om als lezer te raden wie de dader is en wat zijn of haar motief is. Dat houdt het lekker spannend tot het einde.

Een onbeminde vrouw is het eerste deel uit de serie over Kirchhoff en Bodenstein. De volgorde waarin de boeken in Nederland zijn verschenen, is een beetje vreemd. Deel 1 en 2 (Mordsfreunde) zijn in eerste instantie overgeslagen. Het eerste boek dat hier verscheen is het vierde uit de serie: Sneeuwwitje moet sterven. Daarna verscheen pas het derde deel, Diepe wonden. Daarna ging het netjes op volgorde verder met Wie wind zaait, Boze wolf en De levenden en de doden. En nu verschijnt alsnog deel 1.

We gaan dus terug in de tijd. Pia Kirchhoff en Oliver von Bodenstein werken nog maar net samen in Een onbeminde vrouw, terwijl we ze inmiddels kennen als doorgewinterde collega’s. Deze volgorde heeft niet mijn voorkeur, maar ik ben nieuwsgierig genoeg en enthousiast genoeg over de andere boeken om dit boek toch te gaan lezen. Ik hoop dat deel 2 ook nog eens in het Nederlands komt!

Hier vind je mijn recensie van Een onbeminde vrouw.

Uitgeverij Q zegt over Een onbeminde vrouw:

Door een lading hagel uit zijn eigen jachtgeweer komt de Frankfurtse hoofdofficier van justitie op een snelle, maar weinig fraaie manier om het leven. De mooie jonge vrouw die levenloos onderaan een uitkijktoren in de Taunus ligt, heeft zo weinig verwondingen dat een val eigenlijk niet de doodsoorzaak kan zijn. Hoofdinspecteur van de recherche Oliver von Bodenstein en zijn nieuwe collega Pia Kirchhoff zijn het met elkaar eens: bij de eerste dode was het zelfmoord, bij de tweede was het moord. Al gauw wemelt het van motieven en verdachten. Maar wat heeft de officier van justitie de dood in gedreven?

Een onbeminde vrouw – Nele Neuhaus

  • Oorspronkelijke titel: Eine unbeliebte Frau
  • Uitgeverij: Uitgeverij Q
  • Verwachte verschijningsdatum: 11 maart 2016
  • Aantal pagina’s: 352
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789021401720
  • ISBN (ebook): 9789021401737

Plaats een reactie