De redding – Jayne Ann Krentz

De redding van Jayne Ann KrentzDertien jaar geleden haalde Mason de zestienjarige Lucy weg van een feest. Dit was tegen haar zin, maar om haar te beschermen tegen kwaadwillende jongelui. Nu komt ze voor het eerst weer terug in het stadje waar ze toen de zomer doorbracht. Aanleiding is het plotselinge overlijden van haar tante. Nu kan Lucy zichzelf redden. Of heeft ze Mason toch nog nodig? De redding van Jayne Ann Krentz is een boek vol spanning en romantiek.

De redding in het kort

Lucy is op een feest van de populairste jongen van Summer River. Ze brengt alleen de zomers in deze plaats door, bij haar tante. Daarom is ze blij met de uitnodiging. Mason denkt er echter anders over. Hij haalt haar op van het feest en brengt haar thuis. Over het waarom daarvan wil hij niet veel kwijt.

Niet lang daarna verdwijnt degene die het feest gaf, Tristan Brinker. Lucy is dan al terug naar haar ouders. De politie gaat ervan uit dat Brinker is omgekomen bij een mislukte drugsdeal.

Pas dertien jaar later komt Lucy weer terug in Summer River, als haar tante Sara bij een auto-ongeluk om het leven is gekomen. Lucy is haar erfgenaam. Ze is van plan om het huis leeg te halen en te verkopen. Tijdens haar verblijf komen er echter zaken uit het verleden weer naar boven en krijgt Lucy twijfels bij de oorzaak van het ongeluk van haar tante Sara. Samen met Mason gaat ze op onderzoek uit.

Lucy en Mason graven allerlei informatie op waarvan sommige mensen liever hadden gehad dat die verborgen was gebleven. Dat levert voor beide gevaar op. Kan Mason ook nu Lucy weer redden, of zal Lucy Mason moeten redden?

Mijn mening over De redding

Volgens mij kun je De redding het beste omschrijven als een zoetsappige thriller. Het boek lijkt aanvankelijk bedoeld te zijn als spannend boek. Als je echter verder leest, wordt het steeds meer een romantisch verhaal. Het bevat zelfs twee scènes die in de Vijftig Tinten Grijs-trilogie niet hadden misstaan. In De redding vind ik het echter meer een goed voorbeeld van zinloos lang uitgerekte seks.

Het genre van het boek vind ik dus vrij vaag. Verder vind ik het perspectief vaak niet duidelijk. Dan denk je dat Lucy aan het woord is, maar dan is het opeens Mason. Of je zit met de gedachten van een politieman mee te kijken en dan zie je in de volgende alinea opeens alles vanuit Lucy. Dat leest niet erg prettig. Ook de manier waarop geprobeerd wordt de spanning vast te houden, is niet optimaal. De cliffhangers liggen er vaak wat te dik bovenop.

Het verhaal op zich is verder wel aardig. Er moet een mysterie opgelost worden en dat levert het nodige gevaar op. Ook de schrijfstijl is in orde. Maar al met al vind ik het niet een boek dat uitnodigt om meer van deze schrijfster te lezen.

2 sterren

Meer informatie over De redding

  • Oorspronkelijke titel: River road
  • Uitgever: Boekerij
  • Verschijningsdatum: januari 2016
  • Aantal pagina’s: 352
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789022574317
  • ISBN (ebook): 9789402304909

Bezoek ook eens de website van Jayne Ann Krentz.

Plaats een reactie