Top 5 mooiste boeken – lente 2016

Het voorjaar is een mooie tijd om te lezen. Het wordt weer wat warmer, zodat je met het raam open en een frisse wind in je gezicht kan genieten van alles wat je leest. Ik las deze lente vijftien boeken. Twee daarvan gaf ik vijf sterren, deze verschijnen in de top 5 dan ook op nummer 1 en 2. Verder las ik acht boeken die ik vier sterren waard vond. De meerderheid was dus weer goed tot zeer goed. Er was slechts één twee-sterrenboek bij.

5. Broer – Esther Gerritsen

Broer van Esther Gerritsen boekenweekgeschenk 2016Broer is het boekenweekgeschenk van 2016 en dus een niet al te lang verhaal. Maar er gebeurt wel veel met de hoofdpersoon, Olivia. Je ziet haar echt veranderen en dat ze het daar moeilijk mee heeft. Waar het eerst lijkt te draaien om het been van de broer van Olivia, blijkt het uiteindelijk allemaal om haarzelf te gaan. Dat wordt mooi beschreven en levert een verrassend verhaal op.

 

 

4. Het meisje op de weg – Michael Berg

Het meisje op de weg van Michael BergMichael Berg is meester in het schrijven van spannende boeken. In Het meisje op de weg draait het erom dat Anne haar vriend Guido niet zo goed kent als ze denkt. Op een dag ligt er een meisje op de weg voor hun huis. Ze nemen haar mee naar binnen. De volgende ochtend zijn zowel het meisje als Guido weg. Anne duikt in zijn verleden om te achterhalen waar hij is en waarom.

 

 

3. Het kippencollectief – Susan Juby

Het kippencollectief van Susan JubyHet kippencollectief is het eerste boek dat ik als recensie-exemplaar heb gekregen. Had ik het niet gekregen, dan had ik het waarschijnlijk ook niet leren kennen. En dat zou jammer geweest zijn, want het is een erg leuk boek. Prudence erft de vervallen boerderij van haar oom. Heel idealistisch maakt ze er een bio-boerderij van. Het is zwaar werk, maar gelukkig krijgt ze hulp van een stel figuren die elk hun eigenaardigheden hebben. Ik kijk al uit naar het vervolg.

 

 

2. Speel met vuur – Tess Gerritsen

Speel met vuur van Tess GerritsenSpeel met vuur is een uitgebreidere versie van het geschenk van de maand van het spannende boek in juni 2014: Incendio. Waar in Incendio alleen het verhaal van Julia Ansdell verteld wordt, wordt in Speel met vuur ook het verhaal van de componist van het muziekstuk gevolgd. Juist zijn verhaal maakt het boek zo ontroerend dat het vijf sterren kreeg.

 

 

1. Dwaallicht – Josha Zwaan

Dwaallicht van Josha ZwaanDwaallicht van Josha Zwaan vertelt het indrukwekkende verhaal van Marthe, die stemmen hoort en last heeft van angsten. Daarin sleept ze haar gezin mee: ze is overbeschermend en de kinderen zorgen meer voor Marthe dan Marthe voor de kinderen. De zaak escaleert als haar man Barend er met de kinderen vandoor gaat. Langzaam leert Marthe haar leven op orde te krijgen.

Plaats een reactie