Verwacht: Frank en wij – Julia Claiborne Johnson

Frank en wij van Julia Claiborne JohnsonToen ik over het boek Frank en wij van Julia Claiborne Johnson las dat het een mooi boek voor de liefhebbers van Het Rosie Project en Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht is, was mijn interesse meteen gewekt. De vorige keer dat ik een boek las dat op die manier werd aangeprezen, bleek dat een heel leuk boek te zijn (Het kippencollectief van Susan Juby, echt een aanrader).

Autistische mensen kunnen op een heel eigen manier met situaties omgaan. Als dat dan vervolgens beschreven wordt door iemand met humor, dan kan het niet meer stuk. Ik heb wat recensies bekeken, in het Engels kwam dit boek al in februari uit, en die waren allemaal zeer positief. Dit debuut van Julia Claiborne Johnson komt dus zeker bovenaan op mijn verlanglijstje te staan!

Update: het boek is inmiddels verschenen. Lees hier mijn recensie!

Uitgeverij Ambo|Anthos zegt over Frank en wij:

Frank en wij is een perfecte roman voor fans van Het wonderlijke voorval met de hond in de nacht van Mark Haddon, Wij van David Nicholls en Het Rosie project van Graeme Simsion!

M.M. Banning – Mimi voor intimi – heeft zich teruggetrokken op haar landgoed in Bel Air. Ze heeft ooit een bestseller geschreven maar nu is ze blut: malafide bankiers zijn er met haar fortuin vandoor gegaan. Voor het eerst sinds tijden moet ze een nieuw boek schrijven. En om ervoor te zorgen dat ze zich aan haar deadline houdt, stuurt haar redacteur een jonge assistente, Alice.

Wanneer Alice aankomt, wordt ze direct aan het werk gezet. Ze moet op Frank passen, Mimi’s negenjarige zoon, die zich kleedt als een jarendertigfilmster en weinig vriendjes heeft. Hij is autistisch. Terwijl ze Frank beter leert kennen, vraagt ze zich af waar zijn vader is. Mimi probeert achter gesloten deuren te schrijven, maar het wil niet vlotten. Aan Alice de taak Mimi te helpen met haar boek… Frank en wij is een mooie roman van Julia Claiborne Johnson. Vele enthousiaste lezersreacties! ‘Ik vond het geweldig. Grappig en hartverwarmend.’

Frank en wij – Julia Claiborne Johnson

  • Oorspronkelijke titel: Be Frank with me
  • Uitgeverij: Ambo|Anthos
  • Verwachte verschijningsdatum: 23 juni 2016
  • Aantal bladzijden: 304
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789026333705
  • ISBN (ebook): 9789026333712

Plaats een reactie