Ebooks: tips om voordelig te lezen

Een van de grote voordelen van ebooks is dat ze relatief goedkoop zijn. En het kan altijd nog goedkoper. Waarom veel geld uitgeven als het ook voor minder kan? Ik heb de laatste tijd een aantal mogelijkheden ontdekt om te besparen op boeken en die wil ik graag met je delen. Heb jij nog meer suggesties? Zet ze dan vooral in een reactie onder dit bericht!

Ebooks lenen bij de bibliotheek

Als je al een abonnement bij de bibliotheek hebt, kun je zonder extra te betalen ook ebooks lenen. Handig toch? Dan heb je niet altijd het nieuwste van het nieuwste, maar je hoeft ook niet meer de deur uit om boeken te lenen.

Elly’s choice

Voor een iets lagere prijs dan het tarief van een bibliotheekabonnement kun je een abonnement bij Elly’s Choice nemen. Je krijgt dan maandelijks 10 boeken. Gemiddeld kosten die je 30 cent per stuk, geen geld dus! Je kunt echter niet kiezen welke boeken je krijgt. Er kunnen dus boeken bij zitten die je al hebt gelezen of die je helemaal niet wilt lezen.

Bliyoo

Als je iets meer betaalt, kun je bij Bliyoo van Bruna terecht. Ook daar een beperkt aanbod, maar je kunt wel zelf kiezen wat je leest.

Dagaanbiedingen

Sommige webwinkels hebben elke dag of week een andere aanbieding. Bol.com heeft wekelijks een aanbieding, Kobo heeft een dagaanbieding en ook Blz heeft elke week een ander ebook voor een lage prijs. Als je deze websites in de gaten houdt, kun je af en toe een mooi bedrag besparen.

Overige aanbiedingen

De verschillende webwinkels hebben regelmatig aanbiedingen, zoals 3 voor de prijs van 2 of een selectie boeken voor maar € 4,99. Ook hier geldt weer: goed in de gaten houden die websites, dan zie je de aanbiedingen vanzelf. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief van deze websites, dan krijg je de aanbiedingen gewoon in je mailbox.

Shopkorting

Soms wil je een bepaald boek gewoon hebben en komt het nergens in de aanbieding. Ook dan kun je nog besparen. Dat doe je door je aan te melden bij een website als shopkorting.nl. Als je via die website je aankopen doet bij een aangesloten webwinkel, dan krijg je een klein percentage van de aanschafprijs weer terug. Bij bol.com krijg je bijvoorbeeld 3% van de verkoopprijs excl. BTW van ebooks terug. Dan moet je overigens wel voldoende teruggave bij elkaar gespaard hebben: je kunt het pas daadwerkelijk laten uitbetalen als je minimaal € 10 hebt verzameld. Voor een boek van € 9,99 krijg je dan 9,99/1,21*3% = € 0,25 terug. Toch leuk meegenomen.

En verder?

Je ziet, er zijn genoeg mogelijkheden om te besparen op de aanschaf van ebooks. Als jij nog meer manieren weet, dan hoor ik het graag!

Plaats een reactie