Verwacht: Lily en de octopus – Steven Rowley

Lily en de octopus van Steven RowleyVoor de liefhebbers van Het Rosie project. Meer hoeft er niet over een boek gezegd te worden om mijn belangstelling te wekken. Bij Het kippencollectief pakte dat goed uit en bij Frank en wij ook. Nu wordt deze kreet toegepast op Lily en de octopus van Steven Rowley. Als ik de beschrijving zo lees, zal dit boek inderdaad eenzelfde soort emoties opwekken. Ik wilde het woord humor gebruiken, maar als het gaat over afscheid nemen van een geliefde, zal dat niet zo gepast zijn. Ik denk alleen dat je niet alleen liefhebber moet zijn van Het Rosie project, maar ook van honden. Anders wordt het misschien lastig te begrijpen hoe iemand zo aan zijn hond gehecht kan zijn…

Lily en de octopus verschijnt in oktober 2016 en ik kijk er naar uit het te kunnen gaan lezen!

Uitgeverij Cargo zegt over Lily en de octopus:

Lily is de twaalfjarige teckel van Ted Flask, een eenzame veertiger die na zijn zoveelste mislukte relatie al zijn liefde en aandacht liever aan zijn trouwe metgezel besteedt. Lily en Ted zijn de beste vrienden, ze kijken samen televisie en spelen oneindig veel spelletjes Monopoly. Maar als er op een dag een kwaadaardig gezwel te zien is op de kop van Lily stort Ted volledig in. De liefde van Lily is onvoorwaardelijk, en hij heeft geen idee hoe hij zonder haar verder kan leven. Hij besluit terug te vechten, maar hoe bestrijd je iets wat misschien wel sterker is dan de liefde?

Lily en de octopus is een onvergetelijk boek over de vriendschap tussen een man en zijn hond, en over de angst om afscheid te moeten nemen van een geliefde.

Lily en de octopus – Steven Rowley

  • Oorspronkelijke titel: Lily and the octopus
  • Uitgever: Cargo
  • Verwachte verschijningsdatum: 17 oktober 2016
  • Aantal pagina’s: 288
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789023427230
  • ISBN (ebook): 9789023429913

1 gedachte over “Verwacht: Lily en de octopus – Steven Rowley”

  1. Het woord ‘humor’ mag je voor dit boek rustig gebruiken, hoor, want er valt minstens zoveel te lachen als te huilen. En een hondenliefhebber hoef je ook niet te zijn, dat ben ik (de vertaler) ook niet en toch heb ik er maandenlang van genoten. Het gaat om het afscheid van een geliefde, en daarbij maakt het niet uit of die geliefde een hond, en mens of wat dan ook is. Een prachtboek!

    Beantwoorden

Plaats een reactie