Verwacht: Passie voor het spel – Sylvia Day (Georgian serie)

Passie voor het spel van Sylvia DaySylvia Day, bekend van de populaire Crossfire-serie, schreef in de jaren 2006-2008 een historische serie die zich afspeelt in de 18e eeuw: de Georgian serie. Het eerste deel daarvan verscheen in juni 2016 in Nederlandse vertaling. In totaal zijn er vier delen, die allemaal naar Nederland zullen komen. In oktober 2016 is het tijd voor het tweede deel: Passie voor het spel.

De Georgian serie is dan wel een serie, de boeken zouden ook los te lezen moeten zijn. Het eerste deel, Als de passie wint, vertelt het verhaal van Marcus en Elizabeth. In dit boek speelt ook Christopher St. John een grote rol. Zijn verhaal wordt in Passie voor het spel verder uitgediept. In dit boek zullen we ook kennismaken met Amelia en Collin, die in het derde deel de hoofdrol zullen hebben. In dat boek, Passie achter een masker, verschijnt vervolgens ene Simon Quinn op het toneel. Hij is dan weer de hoofdpersoon van het laatste boek, Meester van de passie. De boeken zouden dus los te lezen moeten zijn, maar door deze ineenstrengeling van hoofdpersonen en bijpersonen lijkt het mij leuker ze op volgorde te lezen.

Wat misschien goed is om extra te benadrukken, omdat het niet in de beschrijving van de uitgever van het boek staat, is dat de Georgian serie zich afspeelt in de 18e eeuw. Een boek dat zich zo lang geleden afspeelt, zal anders lezen dan een boek dat in de huidige tijd speelt. Sommige mensen houden daarvan, andere juist niet.

Uitgeverij Harper Collins zegt over Passie voor het spel:

Christopher, berucht om zijn onverzadigbare lust, is weer een vrij man. En dit keer heeft hij een missie: de enige vrouw die net zo genadeloos is als hij versieren, verleiden en misleiden. Maar Maria kent dit spel ook en blijft hem altijd één stap voor. Tot de twee tegenover elkaar komen te staan en exact aan elkaar gewaagd blijken te zijn.

Passie voor het spel – Sylvia Day

  • Oorspronkelijke titel: Passion for the game
  • Uitgever: Harper Collins
  • Verwachte verschijningsdatum: 11 oktober 2016
  • Aantal bladzijden: 320
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789402715002
  • ISBN (ebook): 9789402751413

Of kijk op www.sylviaday.com voor  meer informatie over de Georgian-serie.

Plaats een reactie