Verwacht: Kinderen van de sekte – Mariette Lindstein

Kinderen van de sekte van Mariette LindsteinAls je De sekte van Mariette Lindstein leest, zou je niet verwachten dat dit gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Je zou het niet willen, eigenlijk. Maar het is wel zo. Lindstein schreef het boek naar aanleiding van haar ervaringen bij Scientology. Na De sekte verscheen De sekte herrijst. In het eerste boek is de sekteleider opgepakt, maar in deel twee blijkt dat hij nog niet definitief uitgeschakeld is. Het derde en laatste deel van deze serie verschijnt in oktober: Kinderen van de sekte. In De sekte herrijst kreeg sekteleider Franz Oswald twee kinderen bij een van zijn volgelingen. Het is inmiddels vijftien jaar later en deze kinderen zijn nu al groot. Zullen zij in hun vaders voetsporen treden?

Uitgeverij A.W. Bruna zegt over Kinderen van de sekte:

Vijftien jaar zijn verstreken sinds Sofia ontsnapte uit ViaTerra. De notoire sekteleider Franz Oswald is sindsdien niet meer in het openbaar gezien, maar wanneer er een verwoestende storm over de Zweedse westkust raast stapt hij uit de schaduw. Met zijn boodschap over wederopbouw en een nieuwe wereld is hij populairder dan ooit.

Maar achter die openbare façade botviert hij zijn wrede en manipulatieve tirannie op met name de kinderen van de sekte. Ook Oswalds zonen Thor en Vic zijn klaargestoomd om als trouwe soldaten van ViaTerra te dienen. Maar hoe ouder Thor wordt, hoe meer zijn twijfel groeit. Wie is zijn vader eigenlijk? En hoe ver wil hij gaan om zijn macht te behouden?

Sofia runt nu een opvangcentrum voor jonge mensen die willen loskomen van sektes. Maar het pand is door de storm met de grond gelijk gemaakt. Ze heeft zichzelf voorgenomen ver uit Oswalds buurt te blijven. Dat blijkt moeilijker dan ze dacht…

Kinderen van de sekte – Mariette Lindstein

 • Oorspronkelijke titel: Sektens barn
 • Uitgeverij: A.W. Bruna
 • Verwachte verschijningsdatum: 2 oktober 2018
 • Aantal pagina’s: 448
 • Verkrijgbaar als:
  • Paperback (ISBN: 9789400508460)
  • Ebook (ISBN: 9789044976144)
  • Audioboek (ISBN: 9789046171646)

Plaats een reactie