De flirtcursus – Laura de Koning

Ted heeft het goed voor elkaar. Een mooi huis, twee lieve dochters voor wie ze fulltime zorgt en een man met een goed inkomen. Alleen jammer dat die man vreemdgaat. Ze besluit daarom met haar dochters weg te gaan. Maar nu moet ze zelf haar geld verdienen. Ze vindt wel een baantje maar dat verdient niet genoeg. De oplossing: een flirtcursus opzetten voor mannen die moeite hebben met het versieren van een vrouw. Samen met vriendin Soraya en broer Tijn gaat ze aan de slag. Maar misschien hebben ze alle drie zelf ook deze cursus nodig? De flirtcursus van Laura de Koning is een lekker luchtig verhaal waar je vrolijk van wordt.

De flirtcursus in het kort

Ted heeft het helemaal gehad met haar man Emile. Hij zorgt dan wel voor een leuk inkomen, maar hij brengt iets te veel tijd met zijn assistente door. En niet alleen om te werken. Daarom neemt Ted hun twee jonge dochters mee en gaat ze apart wonen. Maar dan loopt ze al snel tegen een probleem aan: geld. Emile wil het haar niet geven, dus moet ze aan het werk.

Via vriendin Soraya vindt Ted al snel een baantje. Het verdient niet heel goed maar haar baas is wel heel leuk. Ondertussen komt broer Tijn na een jarenlang verblijf in het buitenland bij Ted logeren. Haar huisje is al niet zo groot en met Tijn erbij wordt het al snel een puinhoop. Gelukkig biedt Soraya uitkomst.

Ted heeft meer geld nodig. Een afspraakje met de buurman dat totaal verkeer uitpakt, geeft haar de inspiratie die ze nodig heeft. Ze gaat een flirtcursus geven, voor mannen die moeite hebben vrouwen op de juiste manier te benaderen. Ze zet Soraya en Tijn in om er een geweldige cursus van te maken.

Ondertussen groeit en bloeit er overal liefde. Voor Soraya, voor Tijn, voor Soraya’s vader en zelfs Ted moet eraan geloven.

Mijn mening over De flirtcursus

Als je zin hebt in iets ontspannends en vrolijks, dan is De flirtcursus een goede keuze. Hoewel Ted toch best een lastig leven heeft, weet ze er het beste van te maken. De personages zijn allemaal vooral met één ding bezig en dat is het vinden van een partner. Behalve Ted natuurlijk, die wil juist geen man. En dan weet je al waar dat toe gaat leiden!

De hoofdstukken zijn niet al te lang, daardoor lijkt de tijd snel te gaan. Verschillende personen komen aan het woord. Zo ben je constant op de hoogte van de wensen en bedoelingen van alle belangrijke personages. Spannend is het dus niet. Ontspannend wel.

Het boek heet De flirtcursus maar eigenlijk gaat het maar voor een vrij beperkt deel over die cursus. Veel meer gaat het over de vriendschap tussen Ted en Soraya en hun belevenissen in mannenland.

Er zit ook nog een serieus verhaal achter alle liefdesperikelen. Wat doet het met kinderen als de ouders uit elkaar gaan en steeds ruzie maken? Verder is het verhaal vooral leuk en hier en daar ook grappig. Het aantal sterren dat ik ga geven, vind ik een beetje lastig te bepalen. Op zich vind ik het een leuk boek, maar het is ook weer niet zo dat ik echt van onder de indruk ben. Daarom beperk ik het toch maar tot drie sterren voor De flirtcursus.

3 sterren

Meer informatie over De flirtcursus

  • Uitgeverij: Ambo|Anthos
  • Verschijningsdatum: januari 2018
  • Aantal pagina’s: 300
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789026340796
  • ISBN (ebook): 9789026340802

Plaats een reactie