Verwacht: Augustus – J.D. Barker

Augustus van J.D. BarkerAls je fan bent van thrillers dan is de kans groot dat je al eens iets van J.D. Barker hebt gelezen. Het vijfde meisje bijvoorbeeld, of meer recent De beller op lijn 4. Ikzelf vond de eerdere boeken van Barker de beste. In de laatste werd wel heel erg veel geweld gebruikt. Binnenkort verschijnt er weer een nieuw boek van J.D. Barker: Augustus. Als ik de beschrijving zo lees, dan lijkt dit weer een iets minder gewelddadig boek te worden. Wat me eigenlijk vooral intrigeert bij dit boek, is de Engelstalige titel: She has a broken thing where her heart should be. Dat is wel even wat anders dan de Nederlandse titel Augustus. Het maakt me toch wel wat nieuwsgierig. Dus wie weet ga ik hem wel lezen. En jij?

Uitgeverij Boekerij zegt over Augustus:

De nieuwe titel van bestsellerauteur J.D. Barker

Als de achtjarige wees Jack bij het bezoeken van het graf van zijn ouders een meisje ontmoet, Stella, is hij direct weg van haar. Maar hun ontmoeting wordt plotseling beëindigd door een mysterieuze vrouw, die Stella dwingt in een witte SUV te stappen. Wekenlang blijft Jack naar de begraafplaats gaan, hopend een glimp van Stella op te vangen. Altijd tevergeefs. Tot hij exact een jaar later weer het graf van zijn ouders bezoekt en de witte SUV opnieuw opduikt.

Detective Faustino Brier wordt gekweld door een reeks onopgeloste moorden. Al enkele jaren wordt er op 8 augustus een lijk gevonden: het lichaam volledig verbrand, maar de kleding intact. En geen enkel spoor van de dader. Briers enige aanknopingspunt is Jack Thatch – de arme weesjongen die vier jaar geleden zijn ouders verloor door een aanrijding met een witte suv. Zijn vingerafdrukken stonden op de ID-kaart van het meest recente slachtoffer. Maar die jongen is nog een kind en kan onmogelijk iets met deze moordzaak te maken hebben. Toch?

Augustus – J.D. Barker

  • Oorspronkelijke titel: She has a broken thing where her heart should be
  • Uitgeverij: Boekerij
  • Verwachte verschijningsdatum: 19 juli 2022
  • Aantal pagina’s: 672
  • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
  • ISBN:
    • Paperback: 9789022596401
    • E-book: 9789402319323

Plaats een reactie